Élet-Stílus

Clijsters visszajött a gödörből

A belga Kim Clijsters három meccslabdát hárítva, három szettben legyőzte az orosz Marija Sarapovát a cincinnati keménypályás női tenisztorna döntőjében.

Az első játszmában dekoncentráltan játszó, s mindössze öt nyerő ütést kivitelező Clijsters nagyon gyengén kezdte a finálét, az első szettet simán, 6:2-re bukta el, és sokáig a második szettben is riválisa dominált.

Az újabb brékelőnybe kerülő orosz teniszező uralta a meccset, 5:3-nál három meccslabdához jutott, ekkor azonban esni kezdett Cincinnatiben, s a játékot félbe kellett szakítani.

„Amikor elkezdett zuhogni, úgy éreztem, jól jön majd nekem” – árulta el Clijsters. „Mivel előtte hárítottam Marija meccslabdáit, azon töprengtem, hogy hátha lesz esélyem elvenni az adogatását. Már a szünet előtt is éreztem, hogy lehet keresnivalóm. Tudtam, hogy a szerváim rendre cserbenhagynak, de legalább jól működött az adogatás-fogadásom.””

Igaza lett. A 74 perces szünetben a negyedik helyen kiemelt belga játékos összeszedte magát, Sarapova viszont kiesett a ritmusból, így a folytatásban Clijsters akarata érvénysült, igaz, ebben segítette az is, hogy a második játszma végétől Sarapovának fájni kezdett a sarka.

Clijsters előbb rövidítésben megnyerte a második játszmát, majd a döntő szettet is. Sarapovának viszont kérdésessé vált szereplése a héten esedékes montreali tornán; az orosz még nem tudja, rajthoz állhat-e Kanadában.

„Nem volt időm konzultálni az orvosommal és az edzőmmel. Szinte a semmiből keletkezett, egyszer csak elkezdett fájni, nem emlékszem arra, hogy rossz mozdulat okozta-e” – kesergett Sarapova, aki szerint Clijsters az eső után teljesen más dimenzióban teniszezett.„Nem az esőn múlt, azon viszont igen, hogy volt ideje átgondolni, min változtasson. Ezt olyan jól tette, hogy a szünet után megállíthatatlan volt.”

WTA-torna, Cincinnati
– kétmillió dollár, kemény borítás, döntő:
Clijsters (belga, 4.)-Sarapova (orosz, 10.) 2:6, 7:6, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik