Élet-Stílus

Az orális szex kevésbé intim?

Kétség sem férhet ahhoz, hogy az orális szex a 21. század szexuális forradalmának szerves része lett.

Az amerikai Alberta Egyetem kutatója, Brea Malacad felmérése alátámasztja, hogy ma már egyre több fiatal repertoárjában számít alapkelléknek az orális szex. A kutató arra volt kíváncsi, hogy milyen valóságalapja van a fiatal nők túlszexualizálására vonatkozó városi legendáknak, és úgy tapasztalta, hogy az orális szexszel szembeni hozzáállás megváltozóban van. A megkérdezettek 41%-a hiszi, hogy a közösülés és az orális szex intimitása hasonló, míg a fele úgy vélekedik, hogy az utóbbi kevésbé intim.

A kutatónő rámutatott, hogy a többségnél ma már csakis pozitív érzések társulnak az orális szexhez, ami szerinte azt jelenti, hogy a fiatal nők ma már főleg azért csinálják, mert élvezik. Ezt alátámasztja, hogy a megkérdezett nők egyharmada erősebbnek érzi magát, amikor szájjal elégíti ki partnerét. A szakértő úgy véli, hogy a média kevert üzenetet küld a fiataloknak a szexualitásról: egyrészt bírál, hogy túlságosan fontossá vált már a fiatalok életében is, másrészt pedig arra ösztönöz, hogy bátran fejezzék ki azt.

A szakértő a trendet vizsgálva felhívta a figyelmet arra, hogy a felvilágosítást oktatóknak is oda kell figyelniük a megváltozott érdeklődésre. Emlékeztetett, hogy számos nemi betegséget orális szex útján is el lehet kapni, mert szerinte a fiatalok ezzel még mindig nincsenek tisztában.

AJÁNLOTT LINKEK:

Máshogy állunk hozzá az orális szexhez (LifeNetwork)
Fogamzásgátlás, védekezés (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik