Élet-Stílus

Román és szlovák sátorfosztogatókat fogtak a Szigeten

Egy szlovák és egy román sátorfosztogató csoportot is sikerült felszámolnia a Sziget fesztivál biztonsági szolgálatának; kenyérbe rejtik az alkoholt, szendvicsbe a drogot - mondta Lasz György, a rendezvény biztonsági főnöke pénteken.

A fesztivál második napjára sikerült felszámolniuk a még mindig nagy problémát jelentő sátorfosztogatást. Az akciók során tizenkét embert adtak át a rendőrségnek. Az elfogottak között volt szlovák, román és magyar állampolgár is – mondta.

A fesztiválon egyébként már évek óta a vagyon elleni bűncselekmény jelenti a legnagyobb problémát; a tolvajok általában csapatban járnak és az éjszakai, kedvezményes jeggyel jutnak be a rendezvényre – mutatott rá.

Lasz György, aki már 18 éve, vagyis a fesztivál indulása óta vezeti a biztonsági szolgálatot, elmondta azt is, hogy idén, de már az elmúlt évben is visszaszorultak a droggal kapcsolatos problémák, és a garázdaság sem jelent már gondot.

A sziget biztonsági szolgálatában ezerötszázan dolgoznak; vannak civil ruhás biztonsági őrök, drogkereső kutyák, tűzszerészek és bővített kamerarendszer.

Az MTI kérdésére válaszolva azt közölte, hogy az idei fesztivál közepére már két konténernyi tiltott eszközt, élelmiszert koboztak el a látogatóktól.

A fesztiválra érkezők egyébként sokszor megpróbálják ötletes helyekre rejteni a behozni kívánt dolgokat. Így találtak már alkoholt kenyérben, drogot szendvicsben, de találkoztak már dupla fenekű táskával és átalakított üdítős dobozzal is.

Lasz György arra hívta fel a figyelmet, hogy a vagyon elleni bűncselekmények kiküszöbölése érdekében mindenki használja a csomag- és értékmegőrzőt a fesztiválon, valamint kérte, hogy bármilyen panasza is van a látogatóknak, keressék meg a biztonsági szolgálatot vagy a rendőrséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik