Élet-Stílus

Miért vonzódik egyre több középkorú nő a saját neméhez?

Kutatók szerint a nők szexualitása képlékenyebb: akár egy jó házasság után is rádöbbenhetnek, hogy a saját nemükhöz vonzódnak.

A kutatók szerint tendencia, hogy egyre több középkorú nő döbben rá, hogy a saját neméhez vonzódik. Nem ritka jelenség, hogy egy viszonylag jó házasság után jön a felismerés, vagy éppen egy nagyobb szerelmi csalódás hatására. Egyes szakértők a jelenséget azzal magyarázzák, hogy a nők szexualitása változékony: sok az olyan eset, ahol az alapvetően heteroszexuális nő felfedezte magában a leszbikus énjét.

Pszichológusok szerint annak, hogy a nők egy hosszabb kapcsolat után döbbennek rá másságukra, szociológiai okai vannak. Egyrészről a társadalom engedékenyebb a leszbikus kapcsolatokkal, másrészt a nők sokkal magabiztosabbnak érzik magukat az egynemű kapcsolatokban. A szakértők szerint egy ilyen kapcsolatban könnyebben beszélhetnek az érzelmeikről, mélyebben kitárulkozhatnak, mint egy férfinak. Ezt alátámasztaná a tény, hogy a gyengébbik nemnek sokkal több az igaz barátja, mint a férfiaknak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Még te is lehetsz leszbikus? (Női Lapozó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik