Élet-Stílus

Balotelli a Manchester Cityé

A Manchester City hosszas huzavona után pénteken leigazolta Mario Balotellit, az olasz válogatott fiatal labdarúgóját.

Mario Balotelli hosszas átigazolási mondája véget ért közeledik: a Manchesterben tartózkodó labdarúgó sikerrel esett át az orvosi teszteken, s a Sky Sports délutáni híre szerint a klubházba érkezett, ahol aláírta szerződését. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, az öt évre aláíró futballistáért 28 millió eurót kap az Inter.

A Sky Sports délelőtt megszellőztette: a játékos csütörtökön Angliába utazott, hogy ott az orvosok rendelkezésére állhasson. A húszesztendős futballista ügynöke már a hét elején közölte, hogy az Inter és a Manchester City közötti tárgyalások sikerrel kecsegtetnek; a próféta szólt belőle.

A Bajnokok Ligája-győztes Internazionalétól érkező 20 éves támadó ötéves szerződést kötött a klubbal, amely a nyári átigazolási szezonban korábban már megszerezte az elefántcsontparti Yaya Tourét, a spanyol világbajnok David Silvát, a szerb Aleksandar Kolarovot, valamint a német Jerome Boatenget.

Az Inter színeiben 73 találkozón 22 gólt és 12 gólpasszt kiosztó játékos a héten mutatkozott be az olasz válogatottban, a 2006-os világbajnok azonban javuló játéka ellenére Londonban 1-0-ra kikapott Elefántcsontparttól. Az U21-es csapatban 16 alkalommal szerepelt, hat gólt szerzett.

Roberto Mancini, a szigetországi együttes olasz szakvezetője kijelentette: még szeretné leszerződtetni James Milnert az Aston Villától, és akkor véget ér számukra az átigazolási időszak. A manchesteriek hétfőn mutatják be Balotellit a szurkolóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik