Élet-Stílus

2012-ben nem lesz világvége

Budapesten vendégeskedik a maja „vének tanácsának” vezetője, és beszél a 2012-es világvégéről is.

Egy maja jövendölés szerint 2012. december 22-én végére ér egy csillagászati ciklus. Egyes vélemények szerint ezen a napon a maja naptárak időszámításának is vége, míg mások szerint annak a ciklusnak a végét jelenti a dátum, ami még i. e. 3114 augusztus 13-án kezdődött el. Sokan attól tartanak, hogy a csillagászati periódus vége a Földön katasztrófát okoz majd, és ez az alapja annak a félelemnek, hogy 2012-ben eljön a világvége.

A napokban Budapesten jár a maja „vének tanácsának” vezetője, Wakatel Utiw, azaz Nomád Farkas, a maja őslakosok nagykövete, üzenetvivő, aki emellett előadásokat is tart. Nomád Farkas korábban elmondta, hogy bár 2012-ben különleges bolygóegyüttállás lesz, tragédia nem várható. A bölcs biztos benne, hogy a bolygónkon azért pusztítanak természeti katasztrófák, mert ugyanolyan szennyezett, mint a rajta élő emberek gondolkodásmódja: ha az emberek megtalálják a helyes utat, véget vetnek a háborúknak és a környezetszennyezésnek, akkor a Földdel együtt ők is meggyógyulnak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Mégsem lesz világvége 2012-ben? (NőiLapozó)
A legfőbb maja vezető (maja.ezo.tv)

A témát feldolgozta már a legismertebb amerikai katasztrófafilm rendezője, Roland Emmerich is. A 2012 című film magyar előzetese:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik