Élet-Stílus

Capello: kompakt csapat a magyar

Az Angliában hősből szép lassan közellenséggé avanzsáló Fabio Capello elégedett volt az átalakulóban lévő angol válogatott láttán – azt viszont az olasz is elismerte, hogy nem volt könnyű dolguk a középpályán jól tömörödő magyarokkal szemben.

Anglia Londonban – Steven Gerrard duplájának köszönhetően – 2-1-re legyőzte a magyar válogatottat, amely viszont a találkozó nagy részében nem játszott alárendelt szerepet. Geráékat elsősorban a kezdeti lámpaláz vetette vissza, szűk félóra alatt viszont mezőnyben egyenlő partnereivé váltak többre taksált ellenfelüknek.

A kiegyenlített találkozón az angol szövetségi kapitány látott biztató jeleket, a szakember elsősorban a cserékkel volt elégedett. Az ITV tévétársaságnak nyilatkozó olasz úgy vélte, mindenekelőtt a cserék és Steven Gerrard „okolhatók” a győzelemért.

„Az első 30 percben jól játszottunk, ám azt követően akadozott az összjátékunk. Nem volt egyszerű dolgunk, ugyanis a magyar válogatott kifejezetten jól szűrt, kompakt csapat. Nehéz volt a védőik között területet találni, s örülök, hogy végül sikerült.”

Gerrard mellett a szünetben érkező Kieran Gibbs, Jack Wilshere és Bobby Zamora, valamint a kezdőbe katapultáló Adam Johnson, Theo Walcott voltak a házigazdák legjobbjai, s Capello úgy véli, ők lehetnek az angol válogatott jövője.
„A második félidőben új játékosok érkeztek, zömében fiatalok. A teljesítményük több volt mint elfogadható, s ami a legfontosabb, a Wembleyben új játékosokat, fiatal játékosokat vezettünk át a tűzkeresztségen, ők egyben a jövőt is jelenthetik.”

Bár a mérkőzés előtt a szurkolók füttykoncertet ígértek, elsősorban Wayne Rooney és Ashley Cole kapott elmarasztaló ítéletet – a többség megtapsolta a levonuló angolokat, a két gólt szerző, a meccs vége előtt lecserélt Gerrardot pedig vastaps kísérte az öltözőbe.
„Nagyon szépen köszönöm a drukkereknek. Mindig is tudtam, hogy bár kritikusak a szurkolók, mindig a csapat mögé állnak. Úgy érzem, ezeket a fantasztikus nézőket valami igen nagy sikerrel kellene kiszolgálni – azon vagyunk mindannyian.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik