Élet-Stílus

Ami a férfinak jár, az jár a nőnek is

Sári Veronika
Sári Veronika

újságíró. 2010. 08. 12. 12:54

A kapcsolatban ellustuló férfiaknak és az emancipációnak is nagy szerep jut a női hűtlenségben.

Statisztikák igazolják, hogy a gyengébbik nem nem sokban marad alul a férfiakkal szemben: már ami a hűtlenséget illeti. Német vizsgálatok szerint a nők 40%-a csalta meg már aktuális partnerét, Amerikában pedig minden harmadik nő hajlik a félrelépésre. A USA-ból egy másik érdekes statisztika is érkezett: eszerint az amerikai gyerekek 18%-a más apától van, mint akit vér szerintinek sejt.

Csides Kata, szexológus az [origo] Női Lapozójában elmondta, hogy a hűtlenség nem új keletű jelenség, mindig is jelen volt. A különbség annyi, hogy a két nem hűtlenségét másképp ítélték meg, a férfiak például még büszkék is lehettek hódításaikra. A szakértő a női hűtlenség hátterében a partner ellustulását valószínűsíti, szerinte az olyan férfi, aki elkényelmesedik, pocakot növeszt, míg párjától elvárja, hogy csinos legyen és gondozza a családot, hamar azon kaphatja magát, hogy elhagyták. Gyakori az is, ha valaki unalomból, bosszúvágyból, vagy egy új szerelem miatt kezd viszonyt.

A szakértő kiemelte, a hűtlenség a kapcsolatokban felmerülő hiány kielégítéséről szól, hozzátette a két nem közül a férfiak monogámabbak.

AJÁNLOTT LINKEK:

Miért lép félre a nő? (Női Lapozó)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.