Élet-Stílus

Németh és Gulácsi volt a hős

A magyar U21-es válogatott kétgólos győzelmet aratott a házigazda bosnyákok felett Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen. Ezzel a magyar együttes megerősítette második helyét a 3. csoportban.

A zenicai találkozón tért vissza az U21-es csapat élére Róth Antal, aki korábban már éveken át irányította ezt a korosztályt. Szünet előtt a hazaiak veszélyeztettek többet, ám Gulácsi Sunjic és Bilbija próbálkozását is védte, utóbbi pedig egy ziccert is elszórakozott.

Fordulás után is Bilbija volt a hazaiak legveszélyesebb embere, ám ismét Gulácsi nyerte kettejük párharcát, ráadásul a félidő derekán már a magyarok vették át a játék irányítását, és a hajrában gólra váltották fölényüket.

Előbb Németh Krisztián talált a kapuba, majd néhány perccel később egy kontrából Gosztonyi András szerzett “potyaízű” gólt, bebiztosítva ezzel a magyar győzelmet.

U 21-es Eb-selejtező:
Bosznia-Hercegovina – Magyarország 0-2 (0-0)
Gól: Németh (79.), Gosztonyi (82.)
Bosznia: Sehic – Vranjes, Subasic, Sunjic, Bunoza – Kiso (Pejic, 87.), Galesic, Visca, Bilbija (Mujic, 69.) – Dzafic (Stevanovic, 64.), Haurdic
Magyarország: Gulácsi – Lázár, Pintér, Debreceni, Szabó – Gosztonyi (Szakály, 86.), Varga (Korcsmár, 76.), Vass, Balázs (Farkas, 59.) – Szatmári, Németh

A csoport állása:
1. Wales 13 pont/6 mérkőzés
2. Magyarország 12/6
3. Olaszország 10/6
4. Bosznia-Hercegovina 7/6
5. Luxemburg 4/8

A további program:
Szeptember 3.: Bosznia-Hercegovina-Olaszország
Szeptember 4.: Magyarország-Wales
Szeptember 7.: Magyarország – Bosznia-Hercegovina
Olaszország-Wales

Ajánlott videó

Olvasói sztorik