Élet-Stílus

Elegük van a retusált képekből

Sürgeti a brit kormányfőt az ország leány cserkészszövetsége: azt akarják, hogy tegyen valamit a magazinok retusált képei ellen.

A leány cserkészek megelégelték, hogy a brit fiatalok többsége a tökéletes testre hajt, amiért koplalni, sőt műtétre is hajlandók. A legfrissebb felmérések szerint a 16-21 évesek jelentős hányada plasztikáztatná valamelyik testrészét, míg arra már a 11-16 évesek is odafigyelnek, hogy miből mennyit esznek. A cserkészszövetség szerint ennek oka az, hogy a magazinokban és reklámokban látott, retusált képekhez akarnak hasonlítani.

Liz Burnley, a szervezet vezetője szerint a lányokon nagy a nyomás, elérhetetlen ideálok után vágyakoznak, ami rombolja az önbizalmukat. A retusált képek szerintük veszélyesek, mert elsőre nem látszik rajtuk, hogy manipulálták őket; mint mondja rendre megdöbbennek, amikor kiderül, hogy egy-egy fotó nem a valóságot tükrözi.

A szakemberek ráadásul arról is meg vannak győződve, hogy az evési rendellenességből is nehezebb felgyógyulni, ha a betegeket csupa tökéletes test veszi körül: nagy segítség lenne, ha megbizonyosodhatnának melyik képet manipulálták és melyiket nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik