Élet-Stílus

Carvalho a Realé

A Real Madrid megszerezte a Chelsea-től Ricardo Carvalhót, a portugál labdarúgó két évre kötelezte el a magát a spanyol elitgárdához.

Sajtóértesülések szerint a 32 esztendős hátvéd nyolcmillió euróért cserélt klubot. Carvalho a Real új edzőjének, Jose Mourinhónak az egyik kedvence: dolgoztak már együtt a Portóban és a Chelsea-ben is.

A megállapodás tényét a Chelsea saját honlapján is megerősítette, egyben elköszönt a hat évig szolgáló remek játékostól.
„A Chelsea Football Club bejelenti, hogy megegyezett a Real Madriddal Ricardo Carvalho klubcseréjéről. A játékosra még vár egy orvosi vizsgálat, egyben meg kell egyeznie leendő klubjával. A Chelsea ezúton is szeretné megköszönni Riccynek a hatéves áldozatos munkáját, egyben a legjobbakat kívánni neki a folytatáshoz.”

A madridiak közölték, hogy az orvosi vizsgálat és az egyesület és a játékos közötti egyezmény „puszta formalitás”. Carvalho a Real ötödik szerzeménye idén, a portugál hátvéd előtt az argentin Angel Di Maria, a német Sami Khedira, valamint Pedro Leon és Sergio Canales igazolt a Santiago Bérnabeuba.

A Chelsea színeiben 210 mérkőzésen 11 gólt szerző portugál távozása egyben egy éra végét jelenti a Stamford Bridge-en. Carvalho a harmadik leghosszabban szolgáló londoni volt Terry és Lampard után, tagja volt a „klasszikus” Abramovics-Mourinho féle garnitúrának, amely többek között Drogbára, Paulo Ferreirára, Cechre, Robbenre, Tiagóra és Alexre épült.

Carvalho háromszoros angol bajnokként, háromszoros angol kupagyőztesként távozik a Chelsea-től, emellett két-két Ligakupát és Szuperkupát, valamint egy elveszített BL-döntőt számlál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik