Élet-Stílus

Magabiztos fehérvári siker

A legutóbb ezüstérmes Videoton hazai pályán könnyedén, 3-0-ra legyőzte a Vasast, az Európa Ligában vitézkedő Győr is élt a hazai pálya nyújtotta előnnyel a Siófok ellen.

Székesfehérváron a Vasas első támadásával majdnem meglepte az új gyepszőnyeget avató hazaiakat, Hrepka közeli lövése a felső lécről a gólvonal elé vágódott, de a kezdeti megilletődöttség után a Videoton veszélyeztetett többet. Az egykapuzó hazaiak megtornáztatták a bravúrok sorát bemutató Végh kapust.

Fordulás után aztán hét perc alatt háromszor is kapitulálni kényszerült a negyven éves hálóőr a Vasas-védők asszisztálása mellett. A 60. perctől már emberelőnyben is játszhatott a Videoton, a fórral azonban nem élt a helyzeteit elszórakozó csapat, így maradt az egyébként megérdemelt 3-0-ás hazai győzelem.

Győri siker a megfogyatkozott Siófok ellen
Az Európa Liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójába jutott Győr hazai pályán egy góllal nyert a meccset kilenc emberrel befejező Siófok ellen. Az első félidőben a lelkes Siófok jól védekezett, az ETO előtt kevés gólszerzési lehetőség adódott.

A második játékrész közepén felpörögtek az események, az első siófoki kiállítás után megszerezte a vezetést a Győr, amelyet kettős létszámfölényben játszva meg is őrzött a hármas sípszóig.

Soproni Liga, 2. forduló:
Videoton-Vasas 3-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3456 néző. Vezette: Takács
Gól: Alves (48.), Elek (50.), Vujovics (55.)
Kiállítva: Mileusznics (60.)
Videoton: Tujvel – Lázár, Lipták, Horváth G., Andic – Elek, Sándor Gy., Polonkai (Szakály, 56.) – Nagy D. (Vasziljevics, 71.), Vujovics (Farkas B., 80.), Alves
Vasas: Végh – Balog Zs., Arnaut, Gáspár, Mileusznics – Pavicsevics, Bakos – Benounes (Katona, 63.), Hrepka (Beliczky, 83.), Lázok (Panchava, 70.) – Ferenczi

Győr-Siófok 1-0 (0-0)
Győr, 3000 néző. Vezette: Oláh
Gól: Aleksidze (68.)
Kiállítva: Mogyorósi (68.), Piller (75.)
Győr: Sztevanovics – Tokody, Djordjevics, Stanisic, Völgyi – Koltai (Sharashenidze, 46.), Fehér, Pilibaitis, Dinjar (Cetkovic, 62.) – Nicorec (Aleksidze, 56.), Bouguerra
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Graszl, Tusori, Novák – Thiago, Kecskés (Délczeg, 79.), Ludánszki (Kocsis, 64.), Márton, Piller – Sowunmi (Csermelyi, 82.)

Az élcsoport:
1. MTK 6 pont (6-3), 2. Ferencváros 6 (4-2), 3. Videoton 4 (4-1), 4. DVSC 4 (4-2), 5-6. Győr és Újpest 4 (1-0), 7. Kaposvár 3 (5-4), 8. Vasas 3 (3-5)

Góllövőlista
2 gólos:
Gáspár (Vasas), Kanta (MTK), Pavlovics (Kaposvár), Rudnevs (ZTE), Tischler (MTK), Tököli (Kecskemét), Vujovics (Videoton)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik