Élet-Stílus

Egervári fejében már összeállt a csapat

Egervári Sándor, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya már tudja, hogy együttese milyen összeállításban lép pályára szerdán az angolok elleni barátságos mérkőzésen.

A 60 éves szakember az MTI-nek adott hétfői, londoni nyilatkozatában ugyanakkor hozzátette, hogy a sajtóval csak a mérkőzés napján tudatja a kezdőtizenegyet.

“Kíváncsi vagyok, hogy ilyen rövid időn belül mennyit tudunk majd megjeleníteni abból a játékból, amelyet eltervezünk – mondta Egervári. – A mérkőzés szempontjából fontos, hogy tanuljunk az esetleges hibáinkból, ami lényeges a svédek elleni Európa-bajnoki selejtező előtt.”

A tréner – aki a holland Erwin Koemant váltotta július 22-én a nemzeti csapat kispadján – korábban már többször jelezte: kulcsszerepet szán a válogatottba csaknem egyéves szünet után visszatérő Gera Zoltánnak.
“Amolyan árnyék-ékként szeretném őt beépíteni a csapatba. Amikor berobbant az NB I-be, már akkor is ezen a poszton nyújtotta a legjobb teljesítményt.”

A Dunaferrel, valamint az MTK-val is bajnoki címet nyert tréner kitért arra is: egyelőre nem dőlt el, ki lesz a csapatkapitány, mivel ezt a döntést közösen hozzák majd meg.
“Én általában a rutinos játékosokból összeállítok egy bizottságot, ha úgy tetszik, egy amolyan vének tanácsát, akikkel leülünk, és közösen döntünk. A magam részéről Gera Zoltánt fogom javasolni.”

Egervári a tavalyi U20-as világbajnokságon a bronzéremig vezette a magyar csapatot, abból az együttesből most egyedül Koman Vladimir, a Sampdoria középpályása van a keretben.

“Meggyőződésem, hogy csak lépcsőzetesen lehet majd beépíteni a fiatalokat, akkor, ha jobbak lesznek, mint a jelenlegi futballisták. Nyilván még nem tart mindenki itt. A csapatépítés nagyon fontos szempontja, hogy egy-két játékosnál többet nem igazán lehet kipróbálni, hiszen ha nincsenek rutinos játékosok mellettük, akkor nem tudják a képességeiket kibontakoztatni.”

Egervári a szerdai találkozóval kapcsolatban elmondta: az angolokkal egyelőre nem nagyon tudnak foglalkozni, mivel egyelőre nincs információjuk arról, hogy milyen összeállításban lépnek majd pályára. Ugyanakkor biztos benne, hogy a legnagyobb sztárok, mint például Gerrard, Lampard vagy éppen Rooney ott lesznek az együttesben.

A válogatott szerdán magyar idő szerint 21 órakor kezd a Wembley Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik