Élet-Stílus

Angol-magyar: Gera klubtársát méltatja

A magyar válogatottba visszatérő Gera Zoltán szerint Bobby Zamora megérdemli, hogy az angol válogatottban is megcsillogtathassa tudását. A Fulham légiósa szerint a magyar csapat is jó úton jár. Az angolok sztárjai közül egyre többen mondják le a válogatottságot.

A szerdai angol-magyar válogatott mérkőzés előtt a Daily Star bulvárlap kisebb interjút közölt a nyáron máris pazar formában futballozó, a Werder Bremen elleni 5-1-re végződött barátságos felmérőn mesterhármasa mellett egy gólpasszt is kiosztó magyar válogatott futballistával.

Gera amondó, Fabio Capello, a szigetországiak szövetségi kapitánya jó érzékkel nyúlt a londoni csapathoz – a tavasszal az Európa Liga döntőjéig menetelő Fulham játékosa, a 29 esztendős Zamora először húzhatja magára a háromoroszlános mezt.

„Nem hiszem, hogy a teljesítmény tekintetében számítana, hogy egy futballista hány éves. Ha jól játszik, könnyedén igazolhatja a választást” – tért ki Gera az első behívását „deresedő korban” elérő klubtársára. „Az angol válogatottat remek játékosok alkotják, ám ha a sikeréhséget is nézzük, Zamorának helye van a csapatban. Nem az én tisztem tippeket adni, de remélem, Bobby játszik majd ellenünk. Fantasztikus idényt zárt, kiváló képességű, s a magam részéről a legjobbakat kívánom neki.”

Az Erwin Koeman korszakának végefelé a válogatottól elzárkózó Gera a magyar nemzeti csapattól is sokat vár, s úgy véli, az angliai kiruccanás remek felmérő lehet a komoly kihívásokat tartogató őszi idény előtt.

„Anglia a vb-szereplés ellenére kiváló csapat. Ám nekünk is lehet keresnivalónk a találkozón. Új szövetségi kapitánnyal kezdjük a munkát, a keretben pedig egyre több a kiváló fiatal futballista.”

Az angol nemzeti csapattal kapcsolatos újdonság, hogy a kapus Paul Robinson után vasárnap este Wes Brown is jelezte Fabio Capellónak, hogy nem kíván többet szerepelni a nemzeti csapatban. Az olasz szakvezető az egyaránt 30 esztendős Andersont és Brownt sem hívta meg a világbajnokságon játszott együttesbe, amely végül csalódást keltően már a nyolcaddöntőben kiesett.

Capello azt tervezte, hogy a szerdai, magyarok elleni találkozóra sok olyan futballistát hív be, aki nem volt ott a vb-n. A hazaiaknál azért így is lesznek ismert nevek, így Ashley Cole, John Terry, Steven Gerrard, Frank Lampard vagy Wayne Rooney, és bekerült a keretbe többek között a 18 éves Jack Wilshere, illetve a húszesztendős Kieran Gibbs is.

Az angolok kerete
Kapusok: Ben Foster (Birmingham), Joe Hart (Manchester City)
Hátvédek: Gary Cahill (Bolton), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), John Terry (Chelsea)
Középpályások: Gareth Barry (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Aston Villa), Ashley Young (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)
Csatárok: Darren Bent (Sunderland), Carlton Cole (West Ham United), Wayne Rooney (Manchester United), Bobby Zamora (Fulham).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik