Élet-Stílus

Wembley: izzó vörösök, halovány kékek

A Manchester United nyerte az angol Szuperkupát, miután a londoni derbin magabiztosan verte a bajnoki címvédő, kupagyőztes Chelsea együttesét.

Mindkét együttes támadólag lépett fel a találkozó elején, de gólt egyik oldalon sem sikerült szerezni. Az United támadásaiban több volt a veszély, különösen a kékek bal oldalán kerültek rendre a védelem mögé. Valencia többször is riadalmat okozott, de Ancelotti akkor sem lehetett nyugodt, ha Rooney vagy Scholes kapott labdát. Aztán a félidő hajrájában vezetést szereztek a vörösök: Rooney gyorsított fel a jobb oldalon, majd zseniális passzal szolgálta ki Valenciát, aki könnyedén lőtt Hilario hálójába. Az első félidő a vörösöké volt, különösen Rooney remekelt, sokak fejébe elültetve a bogarat: vajon a világbajnokságon mért nem ment neki? És akkor még nem is beszéltünk a mellőzött Scholesról, aki ezúttal sorra osztogatta a remekbe szabott labdákat…

A második félidőt jobban kezdte a Chelsea, de gólt nem sikerült szereznie. Legközelebb Malouda járt hozzá, távoli lökete azonban centikkel, de elkerülte a kaput. A félidő derekán Kalou és Essien is kísérletezett, de gólt az új szerzemény, Hernandez révén az United szerzett. A mexikói fura találattal mutatkozott be a szigetországban: estében arcon lőtte magát, de a labda így is a hálóban kötött ki. Már-már úgy tűnt, hogy le van futva a találkozó, mikor a 82. percben Kalou a hálóba lőtte a Sturridge bombája utáni kipattanót. Újabb ziccerig azonban nem jutottak a kékek, és a ráadásban Berbatov egy gyönyörű emeléssel magabiztossá tette csapata megérdemelt sikerét.

A vörösök remekül kezdték a szezont, ráadásul új szerzeményeik – Hernandez és Smalling – is jó benyomást keltettek. Ellenben a kékek játéka akadozott, holott nekik nagyobb szükségük lett volna egy önbizalom növelő sikerre, hiszen zsinórban négy vesztes felkészülési meccsen vannak túl.

Angol Szuperkupa

Chelsea-Manchester United 1-3 (0-1)
London, Wembley. 86.623 néző. Vezette: Marriner
Gól: Kalou (83.), illetve Valencia (41.), Hernandez (76.), Berbatov (90.)
Chelsea: Hilario – Paulo Ferreira (Bruma, 79.), Ivanovic, Terry, Cole (Zirkov, 79.), Essien, Lampard, Mikel (Drogba, 60.), Kalou, Anelka (Sturridge, 60.), Malouda (Benayoun, 73.)
Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Jonathan Evans, Vidics, Fabio Da Silva (Smalling, 71.), Valencia, Scholes (Giggs, 80.), Carrick (Fletcher, 80.), Park (Nani, 46.), Owen (Berbatov, 46.), Rooney (Hernandez, 46.)



Ajánlott videó

Olvasói sztorik