Élet-Stílus

A Bayern nyerte a Szuperkupát

A Bayern München nyerte a labdarúgó Német Szuperkupát, miután az augsburgi Impuls-Arenában legyőzte a Raúlt is felvonultató Schalke együttesét.

A világbajnokság miatt később szabadságra menő, de a Szuperkupára visszatérő Lahm, Schweinsteiger, Müller és Klose négyessel felálló bajorok kezdték aktívabban a találkozót, de igazi gólhelyzetig nem jutottak el. A Schalke egy Raúl-fejessel veszélyeztetett a mérkőzés elején, de többre nem futotta erejéből. Szünet után mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, de ahogy Klose, úgy Raúl sem tudott a hálóba találni. A hajrára jobban érkezett a Schalke, gólt mégis a Bayern szerzett a világbajnokságon is remekelő Thomas Müller révén. Újabb öt perc elteltével aztán Klose is beköszönt, eldöntve a mérkőzés és a trófea sorsát.

A Schalke első vereségét szenvedte el a bajnoki szezon előtt, míg a Robbent elvesztő Bayern erőt meríthet a győzelemből.

Német Szuperkupa:

Bayern-Schalke 2-0 (0-0)
Augsburg, Impuls-Arena, 25.000 néző. Vezette: Gräfe
Gól: T. Müller (75.), Klose (81.)
Bayern: Kraft – Lahm, Demichelis (Sosa, 71.), Badstuber, Contento – Schweinsteiger (Ottl, 59.), Pranjic – Hamit Altintop (Timoscsuk, 69.), T. Müller, Olic – Klose
Schalke: Neuer – Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz (Sergio Escudero 46.) – Kluge (Moritz 46.), Rakitic, Matip – Raul – Farfan, Edu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik