Élet-Stílus

Adj nevet a közbringának!

2011-től végre Budapesten is felpattanhatunk egy közbringára. Addig is nevezzük el!

A jövőre kiépülő közbringa hálózat a Margit híd és a Petőfi híd közötti területet fedi majd le, 74 darab gyűjtőállomás – Pesten 58, Budán 15, a Margitszigeten pedig 1 darab – épül ki a belváros legforgalmasabb pontjain, körülbelül 1000 darab igénybe vehető kerékpárral. A 0-24 órában működő automata gyűjtőállomásokon önkiszolgáló rendszerben lehet majd felvenni, illetve leadni a kerékpárokat.

A tervezett díjrendszer elsősorban a rövid idejű és távolságú utazásokkal számol. A tervek szerint a használat első fél órája ingyenes lesz, a következő fél óra 1 darab BKV jegy árának, minden további fél óra pedig 2 darab BKV jegy árának megfelelő összegbe kerül majd. Használat után fizetni bankkártyával, hitelkártyával, vagy akár mobiltelefonnal is lehet majd.

A Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer névpályázatára augusztus 29-ig lehet jelentkezni az adjnevet kukac parking pont hu email címen – bizonyos szabályokhoz kötött – ötleteinkkel, a zsűri által kiválasztott öt legjobb névre szeptember 1-től 15-ig lehet majd szavazni.

AJÁNLOTT LINKEK:
Bővebben a közbringáról
Részletes pályázati kiírás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik