Élet-Stílus

Ronaldo vezette győzelemre a Realt – videó

A Real Madrid hátrányból fordítva, Cristiano Ronaldo vezetésével győzte le a mexikói a Club Américát az új edző, José Mourinho bemutatkozó meccsén.

A Raúl távozásával a 7-es számú mezt megöröklő Ronaldo igazi vezére volt a Realnak a Club América elleni találkozón, San Franciscóban. A portugál játékos csapata valamennyi góljában „benne volt”, a harmadik, győzelmet jelentő találatot pedig maga jegyezte.

A nyáron szerződtetett, a királyi csapat kispadján most debütáló José Mourinho vezetőedző legénysége az első félidőben kiválóan futballozott, Guillermo Ochoa, az ellen kapusa azonban szinte mindent védett – csupán két esetben volt tehetetlen.

Először a Racing Santandertől igazolt Canales lövésénél – igaz, a fiatal támadónak már nem volt nehéz dolga, miután Ronaldo és Benzema kihagyhatatlan helyzetbe hozta -, másodszor pedig Benzema fejesénél, jóllehet, utóbb a kapust kisegítette a felső léc.

A szünet után, a sok csere okán változott a játék képe: feljavult a Club América, és fordított. Előbb Esqueda lőtt a hosszú alsó sarokba egy kiugatás után, majd szinte ugyanilyen akció végén ugyanígy fejezett be egy támadást a másik szélen Sánchez.

A Real két perc elteltével Higuaín révén egyenlített. A gólt előkészítő Ronaldo a 80. percben főszereplővé lépett elő: 18 méterről, szabadrúgásból lőtt a szétrebbenő sorfal között a kapu közepébe, egyszersmind ezzel beállította a 3-2-es végeredményt.

Felkészülési mérkőzés:
Real Madrid (spanyol)-Club América (mexikói) 3-2 (1-0)
Gól: Canales (35.), Higuaín (63.), Ronaldo (82.), ill. Esqueda (53.), Sánchez (61.)
Real Madrid: Dudek (Adán, 46.) – Juanfran (Nacho, 46.; Morata, 84.), Pepe, Garay, Marcelo (Drenthe, 46.) – Gago (Diarra, 46.), Lass (Tébar, 69.), Canales (Granero, 46.), Pedro León (Di María, 46.), Cristiano Ronaldo (Álex Fernández, 84.) – Benzema (Higuaín, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik