Élet-Stílus

Herczeg: megérdemelten nyert a Basel

Herczeg András, a bajnok Debrecen klubmenedzsere elismerte, hogy a svájci FC Basel megérdemelten nyerte meg a szerda esti mérkőzést és jutott tovább a BL-selejtező utolsó körébe.

„Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a második játékrészben azonban fölénybe került a Basel, s megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Próbálunk támadni, az első 25 percben jól is játszottunk, több olyan lehetőség adódott, amelyből helyzetet kellett volna kialakítani, de rendre rossz döntéseket hoztunk. Sosem jön jól egy gól, de úgy érzem, a Basel első találata visszavetette a csapatot” – mondta Herczeg András.

A svájci aranyérmes FC Basel fájóan könnyedén intézte el a Soproni Liga győztesét, kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel került a főtábla küszöbére.

„Csalódottak vagyunk, mert nagyon szerettünk volna továbbjutni. Lehetőségeink voltak mindkét találkozón, de nem tudtunk élni velük. El kell ismerni, a Basel összességében jobb csapat” – nyilatkozta a klubja honlapján Lackó Zsolt, aki kiemelte, egy büntetővel adós maradt a bíró, mivel Inkoom egyértelműen elgáncsolta őt a tizenhatoson belül.

A Loki idei BL-kalandja csúfos véget ért – a magyar bajnok az Európa Ligában folytatja. A csoportkör előtti utolsó selejtezőforduló sorsolását pénteken ejti meg az UEFA, de azt már most tudni lehet, hogy a Debrecennek az EL-ben sem lesz éppen könnyű dolga.

Mivel nem kiemelt, igazi sztárcsapatot is kaphat ellenfélül. Más neves klubok mellett a Liverpool, a Juventus, a VfB Stuttgart, a Manchester City, a Napoli, a Celtic, a Paris SG vagy Dzsudzsák Balázs csapata, PSV Eindhoven is könnyen a Loki útjába kerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik