Élet-Stílus

Csodát tett a Győr az Európa Ligában

A Győr a 45. perctől emberhátrányban futballozva 1-0-ra legyőzte a házigazda Montpellier-t, majd tizenegyesekkel kiejtette a francia csapatot az Európa Liga selejtezőjének harmadik körében.

Bár a mérkőzés elején Sztevanovicsnak kétszer is védenie kellett, kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amely során a magyar bronzérmes lényegesen jobban játszott, mint egy hete, amikor hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Montpellier-től.

A nagyobb helyzetek a Győr előtt adódtak, miután Jourdren, a hazaiak kapus többször rosszul mozdult ki a kapujából. Tokody ezt még nem tudta kihasználni, 11 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt, ugyanakkor a 40. percben Babic már betalált, és ezzel a Győr ledolgozta a hátrányát. Szabó Ottó szabadrúgása során Jourdren ismét ügyetlenkedett, Pilibaitis visszafejelte középre a labdát, amit horvát légiós gólvonalról a hálóba segített. Néhány perccel később Djordjevics előtt adódott nagy helyzet, de mellé bólintott.

Példamutatóan küzdött a Győr (MTI)

Példamutatóan küzdött a Győr (MTI)

A 45. percben Sztanisics a második lapját is megkapta, miután lerántotta Ait-Fanát, a Győr azonban még emberhátrányban is jól tartotta magát. A francia csapat ugyan fölényben játszott a második félidőben, és akadt néhány veszélyes helyzete, de ezek kimaradtak (kollégájával ellentétben Sztevanovics jó napot fogott ki), így jött a ráadás.

A hosszabbításban még inkább fokozódott a nyomás, tulajdonképpen egykapuzott a Montpellier, de a jól küzdő Győrnek tíz emberrel is sikerült kihúznia a tizenegyesekig.

Sztevanovics Camara és Estrada lövését is védte (utóbbinál a kapufa is segített), a Győrből ugyanakkor csak Alekszidze bakizott. Tokody végezte el a sorsdöntő tizenegyest, s higgadtan a kapu bal oldalába helyezett, ezzel továbbjuttatta a Soproni Ligában bronzérmes Győrt, amely valóságos csodát tett: hazai veresége után, 75 percet emberhátrányban futballozva kiejtette a toronymagas favoritnak vélt Montpellier-t.

Európa Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Montpellier (francia)-Győr 0-1 (0-1, 0-1, 0-1), 11-esekkel: 3-4
Montpellier, Stade de la Mosson, v.: Gestranius (finn)
Gól: Babic (40.)
Kiállítva: Sztanisics (45.), ill. Pitau (a cserepadról)
Montpellier: Jourdren – Collin (Armand, 94.), Spahic, Yangambiwa, Stambouli – Estrada, Saihi, Marveaux (S. Camara, 63.) – Ait-Fana, Giroud, Kabze (Belhanda, 63.)
Győr: Sztevanovics – Babic, Djordjevics, Sztanisics, Szabó O. – Pilibaitis, Ceolin (Copa, 66.), Nicorec (Fehér Z., 46.), Tokody, Koltai (Csetkovics, 78.) – Alekszidze
A tizenegyest belőtte: Spahic, Giroud, Armand, ill. Babic, Pilibaitis, Fehér Z., Tokody
Kihagyta: S. Camara, Estrada, ill. Alekszidze

Ajánlott videó

Olvasói sztorik