Élet-Stílus

Elpáholták a BL-győztest – videó

A BL-győztes Inter felkészülési mérkőzésen 3-2-es vereséget szenvedett a Panathinaikosz ellen.

Az előző szezonban triplázó Inter első félkészülési mérkőzésén simán nyert (3-0-ra verte az angol Manchester Cityt), a második akadályt azonban már leverte: 3-2-re kapott ki Torontóban a Panathinaikosztól, holott Rafa Benítez vezetőedző Wesley Sneijderen és Júlio César kapuson kívül valamennyi meghatározó emberét a pályára vezényelte.

A Bajnokok Ligája-címvédő vesztét Djibril Cissé és Sebastian Leto okozta, azaz két olyan játékos, akiről Benítez lemondott, amikor a Liverpool szakvezetője volt. A 13. percben Cissé a lövése nyomán a kapusról kipattanó labdát helyezte a hálóba (a milánói védők mindezt tisztes távolságból figyelték), majd 18 méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

Samuel Eto’o szépítése után aztán Leto is betalált, egy gyors támadás végén ügyesen pöccintette át a labdát Paolo Orlandonin. A végeredményt a nyáron igazolt Philippe Coutinho állította be a lövésére későn reagáló kapus szíves asszisztálása mellett.

„Tudjuk, hogy nem lesz könnyű megismételni azokat a sikereket, amelyeket a csapat az előző szezonban elért, de ezért dolgozunk. Ez csupán a második felkészülési meccsünk volt, és tudunk mi ennél sokkal jobban is játszani” – mondta Benítez, akinek elsősorban a védelmét kell „összerántania”, hiszen az Inter hátsó alakzata sokszor átjáróház volt.

Felkészülési mérkőzés:
Inter (olasz)-Panathinaikosz (görög) 2-3 (1-3)
Gól: Cissé (13., 22.), Leto (42.), ill. Eto’o (32.), Coutinho (85.)

Messi duplázott, nyert a Barcelona

A Barcelona 5-2-re legyőzte a dél-koreai bajnokság All Star-csapatát. Lionel Messi ugyan csak 16 percet játszott, de így is két gólt szerzett a felkészülési meccsen, amelyen a vendéglátó ázsiaiak 1-0-ra és 2-1-re is vezettek. Messi mellett Zlatan Ibrahimovic, Víctor Sánchez Mata és Jonathan Soriano volt eredményes a Barcában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik