Élet-Stílus

Brazil játékost igazol a Chelsea

A Chelsea-ben folytatja a pályafutását Ramires, a Benfica brazil középpályása.

Carlo Ancelotti menedzser Joe Cole, Michael Ballack és Deco távozása miatt szorgalmazta a vb-n meggyőző teljesítményt nyújtó brazil labdarúgó szerződtetését.

A 23 éves Ramires Santos do Nascimento szerdán Londonban átesik az ilyenkor szokásos vizsgálatokon, és amennyiben mindent rendben találnak nála az orvosok, a hétvégéig aláírhatja négy évre szóló szerződését az angol bajnok és kupagyőztes Chelsea-nél.

A 16-szoros válogatott, a pekingi olimpián bronzérmet szerzett középpályás a hírek szerint 17 millió fontjába kerül a londoni klubnak – jóllehet, ezen az összegen osztoznia kell majd Ramires korábbi csapatának, a portugál Benficának; közel hatmillió font a labdarúgó játékjogának egy részét birtokló Kia Joorabchian üzletember zsebébe kerül.

Rekordbevételen osztoznak

Rekordot jelentő, 1,2 milliárd fontos bevételen osztoznak a következő szezonban a Premier League-csapatai, amelyeknek adótartozása is tetemes, 27 millió fontos. A 20 élvonalbeli csapat elnökei ugyanakkor arról nem számoltak be, hogy a klubok milyen arányban részesülnek az 1,2 milliárd fontból. A bevétel 18 százalékos bővülése jelentős részben a tengerentúli televíziós közvetítési jogok értéknövekedésének köszönhető: hároméves időtartamban eléri az egymilliárd fontot. Ez több mint fele a szigetországban hasonló időtartamra számolt 1,8 milliárd fontos bevételnek. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik