Élet-Stílus

Balotelli és Cassano az olasz válogatottban

A dél-afrikai vb-n leszerepelt olasz válogatott új szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli Antonio Cassanóra és Mario Balotellire is számít a jövőben.

Cesare Prandelli csapata augusztus 10-én, Londonban vívja első felkészülési mérkőzését, az ellenfél Elefántcsontpart válogatottja lesz. Az 52 éves tréner nem ígért forradalmi változásokat a világbajnokságon leszerepelt gárdánál, de meglepetések azért lesznek.

A Squadra Azzurra várhatóan 4-2-3-1-es, esetleg 4-3-2-1-es rendszerben játszik majd, a taktikánál azonban fontosabb a mentalitás kérdése. „Nem a játékszisztéma a legfontosabb, hanem az, hogy újra meg kell találnunk a lelkesedésünket” – mondta.

A Fiorentina egykori vezetőedzője a jelenleg sérült Gianluigi Buffont kívánja csapatkapitánnyá tenni, és meghívót küld majd elődje, Marcello Lippi által mellőzött Antonio Cassanónak, valamint a várhatóan Manchesterbe költöző Mario Balotellinek is.

Prandelli szerint fontos, hogy a válogatottban szereplő futballisták a klubcsapatukban is meghatározó szerepet töltsenek be. „Inkább legyen kezdő Angliában, mint csere Olaszországban” – utalt a Manchester Cityvel kacérkodó Balotelli helyzetére a tréner.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik