Élet-Stílus

Szörny fejére került a magyar Parlament

Rocktörténeti kuriózummal jelenik meg címoldalán a New Noise magazin legújabb száma augusztus elején. Derek Riggs, az Iron Maiden kabalafigurájának atyja speciális “szigetes Eddie”-t alkotott, fején a magyar Parlament épületével.

A magyar főváros és a Sziget ihlette meg Eddie the Head (Eddie) figurájának alkotóját, és készített exkluzív címlapot a New Noise magazinnak. Derek Riggs, Eddie megálmodója, több mint 60 borítóillusztrációt készített az Iron Maiden számára, munkái rockzenét kedvelő generációknak voltak és lesznek meghatározóak. Ma már csak nagyon ritkán dolgozik a zenekarnak, sorlemez borítót teljes egészében utoljára 1990-ben festett, és ugyan a tavaly megjelent Flight 666 limitált bakelitkiadásán is található műve, de Eddie ma már nem olyan része az életének, mint a nyolcvanas években.

Szörny fejére került a magyar Parlament 1

Most azonban – a lap szerkesztőinek kérésére – újraélesztette az ismert kabalát, melynek apropóját az Iron Maiden idei szigetes koncertje adta. A címlap elkészítésén kívül Riggs interjút is adott a New Noise-nak, amelyben természetesen beszél Eddie-ről és az Iron Maidenhez fűződő viszonyáról is.

A brit metálzenekar augusztus 14-én, a Tankcsapda után lép fel a Sziget nagyszínpadán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik