Élet-Stílus

Szőnyegritkaság a legszegényebbektől

A Campana testvérek a szociális design elkötelezettjei, azért mozgattak meg minden követ, hogy a legszegényebb szőnyegkészítőkön segítsenek.

Az olasz Nodus cég kérte fel Fernando és Humberto Campanát arra, hogy dolgozzanak együtt. Az itáliai gyár az utóbbi néhány évben arról vált ismertté, hogy több neves tervezőt is rábeszélt arra, innovatív tervekkel járuljanak hozzá a Nodus-kollekciókhoz, mindezt úgy, hogy a világ legszegényebb szőnyegkészítő központ szövőit támogassák.

Nem sokat gondolkodott az ajánlaton a két Campana, akiknek köztudottan szívügyük a szociális design: két szőnyeget is terveztek, amelyből összesen 10-10 darabot készítenek majd. A Circus névre hallgató darab különlegessége, hogy Nepálban csomózták, és természetes színezővel festett kenderből készült. A szabálytalan kör alakú szőnyeg díszei, a sütkérező rongybabák pedig egyenes Brazíliából érkeztek.

A másik, Sao Paulo névre hallgató alkotás ihletője a brazil város és annak megannyi elhagyatott gyárépülete. Campanáék rámutatnak, hogy az eltérő, helyenként 3, máshol 4 centis szálhosszúságú szőnyeg hűen tükrözi a társadalom eltérő, mégis egymásra utalt rétegeinek helyzetét.

Ajánlott linkek:

Szőnyegmesék (Inspiral.hu)
A Campana-testvérek hivatalos weboldala (angol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik