Élet-Stílus

Schumacher lépjen le!

A nemzetközi sajtó élesen kritizálja Michael Schumachert a veszélyes manővere miatt, sőt egyes lapok szerint a német sztárnak ideje volna végleg távoznia a Forma-1-ből.

A Merecedes hétszeres világbajnok német pilótája majdnem a falhoz szorította volt ferraris csapattársát, Rubens Barrichellót (Williams) a vasárnapi Magyar Nagydíjon, emiatt utólag tízhelyes rajtbüntetést kapott, azaz a következő futamon, Belgiumban az időmérő edzésen elért eredményéhez képest tíz pozícióval hátrébbról indulhat a futamon.

A spanyol Marca című lap „Schumacher császár hanyatlásáról” ír, de később még ennél is tovább megy, kijelentve, hogy „Schumacher visszatérése a Forma-1-be az egyik legsötétebb fejezetként kerül majd be a sportág történetébe…”

Az olasz La Gazzetta dello Sport az eset kapcsán úgy véli: „Michael Schumacher olyan, mint mindig: soha nem ismeri el, ha hibázik, és lekicsinylően beszél pilótatársairól”.

Talán az angol Daily Mail fogalmaz a legkeményebben, az újság honlapján azt írja: „A Rubens Barrichello elleni manőver után ideje, hogy Michael Schumacher lelépjen.”

Az ominózus csata egyébként a tizedik, még éppen pontszerző helyért zajlott a Hungaroringen, ezt végül a brazil pilóta szerezte meg, Schumacher pedig a 11. lett.

„Ha Barrichello nem kerüli el centikkel a falat, minden bizonnyal a kórházban köt ki – de ennél még rosszabb is történhetett volna” – írja a szintén olasz Tuttosport, a La Repubblica pedig „Schumacher nagypapa őrült manővereként” jellemzi az esetet.

Schumacher elnézést ért

„Tegnap, a futam után még a verseny lázában égtem, de most, hogy újra megnéztem, mi történt, be kell lássam: a versenybíróknak igaza volt. Túl kemény voltam – írta hétfőn honlapján Schumi, hozzátéve, hogy természetesen nem akarta veszélybe sodorni brazil kollégáját. „Ha ez volt az érzése, akkor elnézést, nem volt ilyen szándékom.”

—-Sajtóvisszhang—-

Olaszország
Corriere dello Sport:
„Webber nyert, de Alonso került közelebb a vb-címhez.”

Tuttosport:
„Webber mesterien versenyzett Magyarországon.”

Spanyolország
El País:
„Az idény elején senki sem fogadott volna Webberre, de az ausztrál már első számú címvárományossá lépett elő.”

El Periódico:
„Webber győzelmét senki sem veszélyeztette a Hungaroringen. Alonso második helyével közelebb került a végső sikerhez.”

Sport:
„Alonso beszállt a vb-címért zajló harcba. A második helynél nem kerülhetett előrébb Magyarországon, mert a Red Bullok ismét másik dimenzióban száguldottak.”

Németország
Bild:
„Hogy történhet meg egy olyan F1-es sztárral, mint Vettel egy ilyen buta hiba? Sebastian vétett a szabályok ellen, és a győzelemmel együtt lehet, hogy a világbajnokság is elúszott.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik