Élet-Stílus

Szakértőnk a Videoton elsőségére tippel

Pénteken a Ferencváros-Paks találkozóval elrajtol a labdarúgó Soproni Liga 2010/2011 szezonja. Az esélyekről szakértőnket, a korábbi világválogatott Détári Lajost kérdeztük.

Sokak szerint a Debrecen, a Győr, a Videoton kiemelkedik a mezőnyből. Egyetért ezzel?

A nevezett klubok minden téren a mezőny előtt járnak. A körülmények is biztosítottak ahhoz, hogy jól szerepeljenek a soros szezonban, a kereteket és játékerőt tekintve is kiemelkednek a többi csapat közül. A Debrecen, a Győr, a Videoton zárhat a dobogón.

És milyen sorrendben?

Győrben Pintér Attila irányításával elkezdődött egy folyamat, a munka gyümölcse szerintem a következő szezonra érik majd be, akkor lesz igazán aranyesélyes az ETO. Én a most a Videotont tekintem fő favoritnak. Erős és bő a kerete, míg szerdán láttuk, hogy három játékos, Kabát, Szakály és Laczkó kiesésével már kissé tartalékos a Loki.

Mi várható a Ferencvárostól és az Újpesttől?

Szerintem a Ferencváros az idén sem fog jól szerepelni, ugyanis egy olyan csapatnak, amelyik aranyéremre pályázik, vagy dobogón szeretne végezni, aligha egy mögötte végző együttesből kell igazolnia (a nyáron Prukner László szakmai igazgató mellett többen is Kaposvári Rákóczitól érkeztek az Üllői útra – a szerk.). Azt, hogy az Újpest mire lehet képes, nehéz megítélni, hiszen alaposan kicserélődött, megfiatalodott a kerete.

Melyik csapat okozhat meglepetést, ha van egyáltalán ilyen?

Kettő is van: a Honvéd és Zalaegerszeg. Kispesten Massimo Morales jól munkát végez, a keret sem rossz, és ugyanígy gondolkodom Csank Jánossal és a Zalaegerszeggel kapcsolatban is. Ami pedig a többieket illeti: azoknak a csapatoknak, amelyek nem dúskálnak az anyagi javakban, nagyon nehéz lesz megközelíteniük az élmezőnyt.

Mely csapatok pottyannak ki az élvonalból?

Sértéssel érne fel, ha most klubneveket sorolnék. Éppen ezért inkább csak annyit válaszolnék, a kevés pénzből gazdálkodó egyesületek harcolnak majd a kiesés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik