Élet-Stílus

Hátrányban a Győr az Európa Ligában

A Győri ETO FC hazai környezetben 1-0-ra kikapott a francia Montpellier együttesétől Európa Liga-selejtező harmadik fordulójának első meccsén.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amelyben a játékvezető nem ítélt meg egy jogos büntetőt a magyar együttes javára, miután Jeunechamp egyértelműen kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül. A vendégek bő tíz perccel később egy bombagóllal szereztek vezetést: Giroud egy pattanás után 26 méterről lőtt a jobb felső sarokba.

Szünet után hajtott, küzdött a hazai csapat, de kevés veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, így a párharc előtt sokkalta esélyesebbnek vélt Montpellier megőrizte előnyét, s kedvező helyzetben várhatja a visszavágót, amelyre egy hét múlva kerül majd sor.

A Győr mellett egyébként már csak a BL-selejtezőben a kiesés szélére sodródott Loki van versenyben a nemzetközi kupaporondon, minután a ZTE már a selejtező első körében elbukott az Európa Ligában, miután alulmaradt az albán FK Tiranával szemben. A Videoton a selejtező második fordulójában kapcsolódott be a küzdelmekbe, és mindjárt az első párharcát elveszítette, a szlovén Maribor összesítésben 3-1-gyel búcsúztatta.

Európa Liga, selejtező 3. forduló, 1. mérkőzés:
Győri ETO FC-Montpellier (francia) 0-1 (0-1)
Győr, 7250 néző. Vezette: Borski (lengyel)
Gól: Giroud (32.)
Sárga lap: Copa (83.), ill. Jeunechamp (27.), Estrada (90.)
Győr: Sztevanovics – Babic, Djordjevics, Sztanisics, Szabó O. – Ceolin, Dinjar, Pilibaitis, Koltai (Sarasenidze 67.) – Nicorec (Copa 52.), Alekszidze (Bugerra 58.)
Montpellier: Jordren – Yangambiwa, Spahic, El-Kutari, Jeunechamp – Bitau, Estrada (Saihi 90.), Delhanda (Marabeaux 71.), Camara – Giroud, Kadze (Ait Fana 65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik