Élet-Stílus

Gera visszatér a válogatottba

Gera Zoltán az Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal történt egyeztetése során közölte, hogy visszatér a nemzeti csapatba.

Egervári Sándor szövetségi kapitány kinevezése után elmondta, az első és legfontosabb feladatának azt tartja, hogy Gera Zoltán visszatérjen a nemzeti csapatba, mivel szerinte az Fulham légiósára emberileg és szakmailag is nagy szüksége van a válogatottnak.

A szakvezető már másnap a tettek mezejére lépett, és telefonon egyeztetett a labdarúgóval, majd csütörtökön a személyes találkozóra is sor került Londonban.

Gera visszatér a válogatottba 1

„Hosszan, részletekbe menően vázoltam Zolinak a magyar futballban végmenő változásokat. Szóba került az új vezetés programja, és természetesen felvázoltam, hogy milyen elképzelések mentén szeretném felépíteni az új válogatottat, majd beszélgettünk szakmai kérdésekről is. A végén Gera kijelentette, hogy ha meghívót kap a keretbe, akkor szívesen csatlakozik a csapathoz” – mondta Egervári az MLSZ honlapjának.

Gera Zoltán tavaly ősszel, közvetlenül a Dánia elleni világbajnoki selejtezőt megelőzően, az Erwin Koemannal támadt nézeteltérése miatt mondta le a válogatottságot.

A 31 éves, az előző szezonban Európa Liga döntőt játszott futballista 2002. február 13-án mutatkozott be a nemzeti csapatban, amelyben 63 mérkőzésen 18 gólt szerzett.

„Számomra nagy öröm, hogy az elmúlt időszak történéseit követően lesz még lehetőségem pályára lépni a válogatottban, hiszen semmiképpen sem szerettem volna nemzeti csapatban való szereplésemet úgy zárni, ahogy az Koppenhágában történt. Örülök, hogy most vélhetően több mérkőzés során is nyílik lehetőségem arra, hogy igazán jól játsszak a válogatottban, ez a célom” – írta Gera saját blogjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik