Élet-Stílus

Massa számára különleges lesz a Magyar GP

Felipe Massa különleges érzésekkel készül visszajönni a Hungaroringre azután, hogy a tavalyi Forma-1-es Magyar Nagydíj kvalifikációs edzésén súlyos koponyasérülést szenvedett.

„Visszatérni Budapestre, ez valami egészen különleges számomra” – fogalmazott a Ferrari honlapján a brazil Felipe Massa, aki leszögezte: csütörtökön az első dolga az lesz, hogy köszönetet mondjon a verseny rendezőinek és orvosainak. Kitért arra is, hogy a tavalyi szörnyű balesete az életét megváltoztatta ugyan, de a versenyzői tudását nem.

„Amikor az autóban ülök, csak a versenypályát látom magam előtt, mindent ugyanúgy csinálok, mint azelőtt, anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is a balesetre gondolnék” – mondta. Massa ehhez hozzátette, hogy szeret a Hungaroringen versengeni, jóllehet, kiugróan jó eredményt még egyszer sem ért el a magyarországi pályán. „Minden okom megvan rá, hogy bizakodva térjek vissza Magyarországra” – mondta 28 éves pilóta.

Felipe Massa tavaly a mogyoródi időmérő edzésen úgy szenvedett súlyos koponyasérülést, hogy fejen találta a szintén brazil Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó, és kocsijával 190 kilométer/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Papp Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol még aznap megoperálták. A tavalyelőtti világbajnoki ezüstérmes pilótát augusztus 3-án engedték haza Brazíliába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik