Élet-Stílus

Sztárhiány az új brazil válogatottnál

Több nagy név is hiányzik a megújuló brazil labdarúgó-válogatott keretéből.

Mano Menezes, a brazil válogatott új szövetségi kapitánya az elvárásokhoz hűen a jövő csapatát építi, ennek megfelelően állította össze a keretét az Egyesült Államok elleni barátságos találkozóra, amely augusztusban esedékes. A nemzetközi sportsajtó kiemeli, hogy – az amúgy már többnyire csak a nevéből, múltjából élő – Ronaldo, Adriano és Ronaldinho nem kapott meghívót, de ennél talán érdekesebb, hogy mindössze négy olyan játékos szerepel Menezes listáján, akik szerephez jutottak a dél-afrikai világbajnokságon, amelyen szégyenszemre a brazil válogatott már a nyolc között kénytelen volt búcsúzni.

A kudarc után nem csak Dunga szövetségi kapitánynak, hanem a teljes szakmai stábnak mennie kellett, s a jelek szerint néhány labdarúgó is távol került a nemzeti csapattól.

Menezes Daniel Alves, Ramires, Thiago Silva és Robinho mellett egy ötödik világbajnoki szereplőnek is postázott volna meghívót, ám a kiválasztott egyelőre nem kíván a selecaóban szerepelni. A 48 esztendős szakvezető nem árulta el, hogy kiről van szó, csak annyit közölt, nem Kaká, a Real Madrid karmestere volt az, aki kikosarazta.

Menezes a jövő csapatát építi (MTI/EPA)

Menezes a jövő csapatát építi (MTI/EPA)

„A megújulás megkezdődött, a cél a 2012-es olimpiai játékok és a 2014-es, hazai rendezésű világbajnokság megnyerése” – mondta a hétfői kerethirdetést követően Menezes, aki Luis Fabianóra és Júlio Césarra sem számít, vagy számíthat. Ellenben tizenegy újonccal készülhet első találkozójára, továbbá a keretében heten szerepelnek olyanok, akik a szabályok szerint játszhatnak – a néhány túlkorostól eltekintve 23 éven aluliak számára kiírt – olimpiai labdarúgótornán. Tehát a jövő megkezdődött Brazíliában.

brazil keret

Kapusok: Renan (Avai), Jefferson (Botafogo), Victor (Gremio).
Védők: Rafael (Manchester United), Marcelo (Real Madrid), Andre Santos (Fenerbahce), Daniel Alves (Barcelona), David Luiz (Benfica), Henrique (Racing Santander), Rever (Atletico Mineiro), Thiago Silva (AC Milan)
Középpályások: Ederson (Lyon), Carlos Eduardo (Hoffenheim), Hernanes (Sao Paulo), Paulo Henrique Ganso (Santos), Lucas (Liverpool), Jucilei (Corinthians), Ramires (Benfica), Sandro (Internacional)
Csatárok: Robinho (Santos), Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Andre (Santos), Diego Tardelli (Atletico Mineiro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik