Élet-Stílus

Libidógyilkos depresszió

Többek között a depresszió is felkerült arra a 10-es listára, amelyen azok a tényezők állnak, amelyek a leginkább lelohasztják a szexuális vágyat.

A LifeNetwork 10 olyan tényezőt válogatott össze, amely bizonyítottan rombolja a szexuális gerjedelmet. A nemi vágyra ugyanis nem csak pszichológiai, hanem élettani tényezők is szerepet játszhatnak. Mind közül talán a stressz felelős leginkább a libidóesésért. Bár a közhiedelem úgy tartja, a legtöbben jobban teljesítenek nyomás alatt: ez a szexuális teljesítményre egyáltalán nem igaz. A nemi életünkre a munkahelyi stressztől, az anyagi gondokon keresztül a zaklatott életstíluson át sok minden hatással lehet.

Nem segítenek az intim hangulatnak a párkapcsolati problémák: ahhoz, hogy az összhang helyreálljon, a nézeteltéréseket és véleménykülönbségeket nem árt megbeszélni. Emellett a túlzott alkoholfogyasztás és az alvászavarok is károsan hatnak a libidóra, de számos gyógyszer mellékhatása is lehet libidócsökkenés. Főleg az antidepresszánsok, a vérnyomáscsökkentők és az allergia elleni szerek mellékhatása lehet a szexuális étvágy visszaesése.

Azok is nehézségekkel küzdhetnek, akik testképzavartól, vagy a plusz kilók miatt szenvednek. Ha valaki nem elégedett a saját testével, csökkenhet az önbizalma, ami az ágyban is érezteti negatív hatásait. Végül, de nem utolsó sorban a depresszió is első számú gyanúsított, ha vágycsökkenésről van szó. Ez kétélű fegyver, mivel maga a betegség, és a rá adott kezelés is okozhat libidóesést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik