Élet-Stílus

A bronzért játszhat válogatottunk

Nem jutott be az olaszországi felkészülési torna döntőjébe a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután szombaton két góllal kikapott az eddig is veretlen német együttestől.

Nem sikerült állandósítania a magyar válogatottnak az olaszok elleni, pénteki győztes mérkőzésen mutatott formáját. Madaras góljával 1-0-ra még vezetett a csapat, de a németek fordítottak, s a második negyedben már többször is két gól volt az előnyük. Térfélcsere után Biros egyenlített, de ahelyett, hogy a magyar válogatott átvette volna a kezdeményezést, a németek pontos játékkal és nem kevés szerencsével négygólos előnyhöz jutottak a negyed végére. Ezzel együtt nem volt reménytelen a tetemes hátrány ledolgozása, nem sokkal a vége előtt már csak 10-9-re vezetett az ellenfél, végül azonban balszerencsés körülmények között ismét a magyar csapat kapott gólt.

A fáradtan és különösen támadásban ötlet nélkül játszó válogatottnak a bírókkal is meg kellett küzdenie, 4-5-nél Hosnyánszky szabályos gólját nem adták meg, s további számos ítélet segítette az ellenfelet. A Kemény-csapat ellenfele a vasárnapi bronzmérkőzésen az olaszoktól nagy csatában vereséget szenvedő Egyesült Államok lesz.

Felkészülési torna, Siracusa (Olaszország), elődöntő:

Németország-Magyarország 11-9 (1-1, 3-2, 5-2, 2-4)
A magyarok gólszerzői: Varga Dénes 3, Madaras, Hosnyánszky 2-2, Biros, Varga Dániel 1-1
Olaszország-Egyesült Államok 12-11

Az 5-8. helyért:
Kanada-Oroszország 11-9
Görögország-Kazahsztán 17-6

Ajánlott videó

Olvasói sztorik