Élet-Stílus

Vettel boldog, Alonso elégedett

Míg az utolsó körével pole pozíciót szerző Sebastian Vettel örömittasan nyilatkozott a Német Nagydíj időmérője után, a legnagyobb rivális, mindössze két ezreddel lemaradó Alonso is elégedettségének adott hangot.

“Nagyon érdekes lenne kiszámolni, mennyit is jelent ez a két ezred. Nagyon versenyképesek voltak a Ferrarik, igazából ez nem akkora előny, amire számítottunk. Nagyon meg kellett húznom az utolsó kört, könnyen hibázhattam volna, nem is volt százszázalékos a dolog: néhol túlmentem a határon. Nagyon boldog vagyok, Németországban először jött össze a pole, de holnap nagyon nehéz dolgunk lesz” – mondta a Red Bull német pilótája.

“Elégedettnek kell lennem, az első sorból indulhatok, ez pedig először fordul elő ebben a szezonban. Nagy előrelépés számunkra az eredmény, egész hétvégén jók voltunk, ez a szombat tökéletes volt. Nagyon pici hátránnyal veszítettük el a pole-t, csakhogy a pontokat holnap osztják, így nem kell elkeserednünk. Jó irányba haladunk, sokkal jobb eredményeket érünk el, mint korábban. Nem is igazán bíztam benne, hogy meg tudom őrizni az első helyet, a Red Bullok az utolsó pillanatban mindig előbányásznak valamit. Most is erősek voltak, meglepett minket, hogy ennyire versenyben voltunk velük” – értékelt az eddig remek hétvégét produkáló spanyol.

Csapattársa, a másik Ferrarit kormányzó Massa is már a holnapi versenyre összpontosít: „Jó teljesítmény volt a mai mindkettőnk részéről. A harmadik etapban nem volt hibátlan minden szektorom, de összességében elégedett lehetek. Én is a holnapi versenyre összpontosítok, minél több pontot szeretnék szerezni, ehhez minden adott a harmadik rajthellyel” – mondta a brazil.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik