Élet-Stílus

Eltiltották a teljes francia válogatottat

A francia szövetség a dél-afrikai vb-n résztvevő mind a 23 (!) labdarúgót eltiltotta a nemzeti csapat soron következő meccséről. Muricy Ramalho lehet a brazilok szövetségi kapitánya.

A döntés az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc javaslatára született meg, és ennek értelmében a világbajnokságon szerepelt 23 játékos nem léphet pályára a franciák következő, augusztus 11-én esedékes barátságos mérkőzésén, a norvégok ellen.
A dél-afrikai viadalon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után pakolhattak, ugyanis az utolsók lettek, mindössze egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal.

Ráadásul a vb egyik legnagyobb botrányát is a franciák szolgáltatták, ugyanis Nicolas Anelka, az együttes támadója a mexikóiaktól elszenvedett vereség szünetében csúnyán összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, aki emiatt a csatárt hazazavarta. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, így fordulhatott elő az is, hogy az utolsó csoportmérkőzésen a csapatkapitány Patrice Evra már nem lépett pályára.

ramalho lehet a brazil kapitány

A Brazil Labdarúgó Szövetség Muricy Ramalhót, a Fluminese vezetőedzőjét kérte fel szövetségi kapitánynak. Az 54 éves szakembert még nem mutatták be hivatalosan, mivel klubjával élő szerződése van, ugyanakkor egy televíziós interjúban sokat sejtetően megjegyezte: „Ki ne akarná edzeni a brazil labdarúgó-válogatottat?”

A következő szövetségi kapitánynak egyébként rendkívül nehéz dolga lesz, ugyanis 2014-ben Brazília ad otthont a világbajnokságnak, a szurkolók pedig hazai környezetben csakis a győzelmet tartanák elfogadható eredménynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik