Élet-Stílus

Jol nem megy Geráékhoz

Martin Jol nem hagyja el az Ajaxot, a vezetőedző visszautasította a Premier League-ben szereplő Fulham megkeresését.

Az amszterdamiak szakvezetője korábban összerúgta a port a klub vezetésével, mivel nem látott garanciát arra, hogy az amúgy is erősítésekre szoruló keret egyben marad.

A kulcsjátékosok közül az uruguayi Luis Suárezt elsősorban spanyol és olasz klubok kerülgették, míg a magának szintén a világbajnokságon „nevet szerző” Gregory van der Wielt a Bayern München szemelte ki magának.

Az érdeklődés első hulláma alábbhagyott – az Ajax és a Bayern utóbbi érdeklődésének lanyhulása miatt megszakította a tárgyalást, Suárez pedig konkrét ajánlatot sem kapott -, így a klubelnök, Rik van den Boog által győzködött szakember a maradás mellett döntött. A korábban a Tottenham Hotspurt és a Hamburgot is edző Jol választása érthető: bár a holland bajnokság színvonala aligha mérhető az angoléhoz, az Ajax a Bajnokok Ligájában indul, míg a Fulham a tavalyi vitézkedés után ezúttal az Európa Ligát sem csípte meg.

„Az Ajax mindvégig prioritást élvezett, ám számomra tisztázatlan volt, hogy a jövőben mi lesz a csapattal. Szerda este asztalhoz ültünk Rik van den Booggal, s választ kaptam a kérdéseimre. Meggyőzött arról, hogy a klub hosszú távra tervez, s mindenki elkötelezett amellett, hogy előrébb lépjünk. A Fulham szimpatikus alternatíva volt, és köszönöm a bizalmukat” – árulta el Jol a De Telegraaf hasábjain.

Gera Zoltán együttesénél továbbra is üres a kispad, miután a sikeredző Roy Hodgson a Liverpool irányítását vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik