Élet-Stílus

Ferguson mindent megmozgat Özilért

Angol és spanyol lapértesülések szerint a Manchester United is beszállt a német Mesut Özilért folyó versenyfutásba, az angolok ezzel elsősorban a Real Madrid dolgát nehezítik.

Az angol bajnoki ezüstérmes már a világbajnokság előtt is fontolgatta a Werder Bremen irányítójának megszerzését, sőt, a The Sun úgy tudja, Sir Alex Ferguson már évekkel korábban „kiszúrta” az akkor még a Schalke együttesét erősítő, általa csak a „Szellemnek” titulált tehetséget.

Mivel a 21 éves futballista szerződése jövőre lejár Brémában, a Werder szeretne pénzt nyerni a távozásából. A bulvárlap szerint Özil ára 12 millió font – kérdés, a Werder ennyiért elengedi-e?

Korábban úgy tűnt, a nagyvonalú ajánlattal – idei kifizetés, 2011-es klubváltás+Hleb – előálló Barcelona, esetleg az újabban a német válogatott tagjaira (Khedira, Schweinsteiger) utazó Real Madrid lehet a befutó, a MU azonban „belerandíthat” a spanyolok elképzeléseibe.

A madridiak amúgy is keserű napokat élnek meg az átigazolási piacon. Maicónt egyre többért adná az Inter (a Real 28 millió eurós ultimátumát az olaszok mosolyogva lesöpörték), ráadásul az elsősorban Jose Mourinho által favorizált Khedira-transzfer is megrekedt. A Sportbild nyomán kiderült, hogy a Bayern már korábban előszerződést kötött a játékossal, így a müncheniekkel is egyezkedni kéne.

Az „Özil-vonalat” is árgus szemekkel figyelő spanyol lapok közül a Marca lelkendezve számolt be arról, hogy a játékost akár a tervezettnél olcsóbban is kivásárolhatnák a madridiak, ám az AS a Daily Mailre hivatkozva megerősítette a United „fenyegetését”. A két lap úgy tudja, a manchesteriek pénzt és Berbatovot/vagy Andersont adnák cserébe a német válogatott középpályásért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik