Élet-Stílus

Börtön fenyegeti Ribéryt és Benzemát

A francia válogatott két játékosát, Franck Ribéryt és Karim Benzemát is kihallgatta a nyomozó hatóság az év eleje óta gyűrűző szexbotránnyal kapcsolatban.

A két futballistát egy külön a prostitúciós ügyekre szakosodott osztály illetékesei hallgatták ki Párizsban. A szexbotrány ez év elején robbant ki Franciaországban, amikor egy prostituált, Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban – amikor a lány csupán 16 éves volt – a nemzeti válogatott több labdarúgója is fizetett neki a szexuális kapcsolatért. Dehar később azt nyilatkozta, hogy a játékosok nem voltak tisztában életkorával.

A francia hírügynökség (AFP) szerint mindkét futballistát órákon át faggatták a nyomozók és az ügyészek; ezt követően viszont mindkét sportoló szabadon távozhatott.

A futballisták annak ellenére nagy bajban vannak, hogy a prostituált szavai az ő verziójukat erősítik: a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön valamint 45 ezer eurós büntetés is járhat; s amennyiben a nyomozás során mégis az ellenkezője derülne ki, könnyen a rács mögött találhatják magukat.

Az üggyel megbízott Andre Dando ügyész előbb – a reggeltől a nyomozó hatóság épületében gyakorlatilag „fogva tartott” – Ribérynek tette fel kérdéseit, majd késő délután a müncheni futballista sógora illetve Benzema következett. Korábban felmerült, hogy a két játékos mellett Sidney Govou is érintett lehet az ügyben, a Lyon játékosát azonban nem idézték be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik