Élet-Stílus

F1: dobja az újoncot a Renault

A Renault 2011-re nem számol Vitalij Petrovval, a csapat nem tárgyalt az orosszal a folytatásról. Pedro de la Rosa még nem tudja, mit csinál jövőre.

Bár jövőre már nem is használhatják, a Renault nekiállt is kifejlesztette saját F-csatornás rendszerét. A McLaren által kitalált áramlástechnikai megoldás augusztusban mutatkozhat be Kubica autóján.

Az újonc Vitalij Petrov eddig nem sokat mutatott, az orosz képtelen volt kilépni Robert Kubica árnyékából. Pénzt ugyan hozott magával, de a Renault így sem ragaszkodik hozzá, a legfrissebb hírek szerint teljesen kihagyták a következő szezonról szóló tárgyalásokból.

Petrov ugyan azt mondja, hogy a tárgyalások csak később esedékesek, az orosz búcsúját gyakorlatilag mindenki biztosra veszi. Mivel jövőre jelentős tőkeinjekcióhoz jut az istálló, nem kell fizetős pilótában gondolkoznia, tapasztalt versenyzőt is választhat.

A “ralis” Kimi Räikkönen mellett képben van Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen, Christian Klien, Adrian Sutil, Timo Glock és Kamui Kobajasi is. “Pár név irreális, néhány viszont valós, egy-két tárgyaláson már túl is vagyunk” – árulta el Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke.

A Saubernél Pedro de la Rosa jövője vált kétségessé, a veterán még nem tudja, mit szeretne csinálni jövőre. “Majd szeptemberben beszélünk róla, semmi okom a sietségre” – fogalmazott de la Rosa, aki korábban nem zárta ki, hogy megfontolná más csapatok ajánlatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik