Élet-Stílus

Új csapatot épít a Wolfsburg

A Bundesligában egyelőre a 2009-es bajnok Wolfsburg a legaktívabb, amióta Steve McClaren az új szakvezető, a VFL legalább tíz játékost érintő keretátalakítási "hadjáratba" kezdett: és ezzel még nincs vége.

A 2009-ben bajnoki címet ünneplő Wolfsburg több játékosától is megszabadult. Májusban Daniel Reiche (Duisburg), júniusban Alexander Laas (RasenBallsport Leipzig), Szergej Evljuskin (Rostock), Dennis Riemer (Koblenz) is távozott, míg legutóbb a nigériai Obafemi Martins (Kazany) és a paraguayi Jonathan Santana (Kayserispor) kapott zöld utat.

Ezzel szemben a már májusban is vásárló klub – a svájci-tunéziai Nassim Ben Khalifa (Grasshoppers 1.6 millió euró) – egyik legnagyobb fogásaként július elején potom pénzért megszerezte a német válogatottal Dél-Afrikában remeklő Arne Friedrichet (Hertha, 2 millió) és klubtársát, a brazil Cicerót (kölcsönbe), valamint az olasz piac egyik legjobbját, a dán Simon Kjaert (Palermo, 12 millió), illetve a horvát Mario Mandzukicot (Zagreb, 7.5 millió). A Hertha keretéből csemegéző VfL ugyanakkor valószínűleg tovább gyengíti a berlinieket, hisz előrehaladott tárgyalásokat folytat a szerb Gojko Kacsarral is.

A wolfsburgi kérdés: a két bosnyák, Edin Dzeko és Zvjezdan Misimovic marad-e a klubnál? Előbbi lelépése a valószínűbb, a klub által 30-35 millióra taksált támadót a Milan, a Juventus is vinné, de neve felmerült már a Real Madriddal, a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel kapcsolatban is. Váltását ugyanakkor nehezíti, hogy a német klubvezetés csak pénzt hajlandó elfogadni, s ez pláne az olaszok kedvét szegte, hisz a VfL kapásból mondott nemet a Huntelaar plusz pénz (Milan), illetve a Trezeguet-Poulsen plusz pénz (Juventus) cserére.

Eddig Kjaer érkezése került a legtöbbe (MTI/EPA)

Eddig Kjaer érkezése került a legtöbbe (MTI/EPA)

A 24 éves Mandzukic leigazolása ugyanakkor azt is jelzi, hogy Wolfsburgban már készülnek a Dzeko utáni érára. Bár a 2009-es horvát gólkirály hivatalosan Martins pótlójaként érkezett, a 110 bajnokin 52 gólt szerző támadó karakterét tekintve inkább a bosnyákra emlékeztet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik