Élet-Stílus

Nem ússzuk meg Ibrahimovicot

A magyar szurkolók életét többször megkeserítő Zlatan Ibrahimovic visszatér a svéd válogatottba.

A Barcelona támadója a sikertelen vb-kvalifikációt követően jelezte, egy ideig ne küldjenek neki meghívott a válogatottól. „Nem érzek semmiféle motivációt” – jelentette ki decemberben Zlatan Ibrahimovic, aki az Európa-bajnoki selejtezőn Erik Hamrén szövetségi kapitány rendelkezésére áll – tudta meg az Aftonbladet című napilap.

Nem kellett sokat várni a hivatalos bejelentésre sem, a malmői sajtótájékoztatón aztán az is kiderült, hogy a jövőben Ibrahimovic lesz a svéd válogatott csapatkapitánya.

A csatár visszatérése számunkra nem jó hír, hiszen a magyar együttes ismét azonos selejtezőcsoportban szerepel a svéddel, ráadásul a hórihorgas támadó „magyar specialistának” számít, 22 válogatottbeli góljából hármat a mieink ellen szerzett.

2002 októberében, a svédországi Eb-selejtezőn ő állította be az 1-1-es végeredményt, majd 2005 szeptember 7-én, illetve 2009 szeptember 5-én – mindkétszer világbajnoki selejtezőn – az utolsó percekben szerzett győztes gólt a Puskás Ferenc Stadionban.

Nehezen feledhető, ahogy éles szögből Király Gábor hálójába bombázott 1-0-s svéd győzelemmel zárult meccsen. Legutóbb pedig a szerencsével cimborálva mattolta Babos Gábort, ezzel nyertek a svédek 2-1-re, és mi kezdhettünk leszámolni a vb-álmokkal…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik