Élet-Stílus

Ír punkok és zúzós Afrika – Hegyalja Fesztivál, 2. nap

Tovább dübörög a Hegyalja Fesztivál. Csütörtökön az Irie Maffia varázsolta el a közönséget, amelyet később a Groove Armada küldött teljesen padlóra. Valami történt közben a szúnyogokkal is, mert úgy tűnik, mintha kevesebben lennének, vagy mi szoktuk meg már őket teljesen. Pénteken utolsó koncertjeinek egyikét itt adja a Kispál és a Borz, és jön a Motörhead a nagyon hangos rock n’ rollal.

A fesztivál szervezői láthatóan mindent megtesznek azért, hogy elviselhető legyen a talaj a rendezvény területén. Rengeteg homokot és zúzott követ szórtak szét, amelyek megkönnyítik a közlekedést. Persze nincsen könnyű dolguk, mert a nyitás előtti napon elég sok eső esett. Amikor pedig kiszárad a talaj, akkor a por ellen kell védekezni, locsolással. Ez itt egy nagy körforgás.

Csütörtökön már a Road koncertjén egész nagy tömeg gyűlt össze a Nagyszínpad előtt. A zenekar igazi zúzássá alakította a KFT Afrika című dalát, amelyet igazán lelkesen fogadott a közönség. Ezen azért csodálkozunk picit, mert nem csak a dal szövege, hanem a hőmérséklet is a megénekelt kontinensre utalt.

A Subscribe viszont kisebb csodát tett: még a levegő is megmozdult az energikus, agresszív, azonban néhol dallamos és lecsillapodott muzsikára. Az igazi buli azonban az Irie Maffia koncertjén kezdődött. A reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó banda olyat alkotott, hogy szerintünk a metálosok is ottmaradtak bulizni a Nagyszínpadnál a Subscribe zúzása után.

A csütörtöki nap leglátványosabb része – hogyha a Katapultot nem számítjuk – a Groove Armada fellépése volt. A csapat lézershowja legalább annyira lenyűgöző volt, mint az, ahogyan azt a rave-es, house-os zenét előadták. Az énekesnő táncát pedig el tudnánk még nézni néhány napig.

A Grroove Armada énekesnője (MTI)

A Grroove Armada énekesnője (MTI)

De persze nem csak a Nagyszínpadon történtek olyan események, amelyekről érdemes beszámolni. A Deák Bill Blues Band koncertjei mindig külön élmények. A legendás „Bill” hangja ugyan már nem a régi, azonban a régi dalokat ugyanazzal az átéléssel és szeretettel énekli nekünk újra és újra. Nem véletlenül ő a hazai rock élet egyik legszimpatikusabb előadója.

Igazán nem lehet panasza annak, aki a rockzene klasszikusabb részét kedveli, hiszen a Deák Bill Blues Band után Hobo lépett föl, később pedig pedig a legnagyobb rocksztárokat megidéző bandák léptek színpadra. Az AB CD úgy adja vissza az AC/DC hangulatát, hogy kicsit távolabbról nézve akár össze is lehetne keverni az eredeti zenekarral. A Hollywood Rose énekese pedig egész biztosan jobb formában van, mint az „eredeti” Axl Rose.

FUCK EMO-áll a lilahajú fiú pólóján (MTI)

FUCK EMO-áll a lilahajú fiú pólóján (MTI)

Közben a „Malátabár” nevű helyszínen Knapp Oszkár és bandája, a Wrong Side of The Wall nyomta a „nyakkendős” metált. A brigád amúgy egészen érdekes zenét csinál: a dalok egyszerre kőkemények, dallamosak és fülbemászóak. Ennek megfelelően a koncert után mi is még az ott hallott dallamokat dúdolgatva indultunk el a „Jagerbárba”, ahol pedig igazi házibuli hangulat uralkodik.

Pénteken a Hegyaljára érkezik a már említett Kispál és a Motörhead mellett többek között a Magna Cum Laude, a Ladánybene 27 és az Ektomorf is. Mi pedig különösen ajánljuk a Paddy and the Rats koncertjét, akik ír kocsmazenét gyúrtak össze punk rockkal. A hangulat érthetően lesz nem mindennapi ma ma sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik