Élet-Stílus

Sár n’ roll – elindult a Hegyalja Fesztivál

Megnyitotta kapuit szerdán Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja, a Hegyalja. A bulihoz az fn.hu gumicsizmát ajánl, minden mást biztosítottak a szervezők: idén végre jó minőségű borból is lehet fröccsöt kapni, a fellépők pedig már az első nap óriási hangulatot varázsoltak Tokaj környékére.

Az fn.hu helyszíni tudósítója már a hét eleje óta Tokajban tartózkodik, és figyelemmel kísérte a szervezők és a színpadépítők erőfeszítéseit, amelyekkel próbálták járhatóvá tenni a fesztivált. A helyszínen néhány nappal ezelőtt még kisebb tavak helyezkedtek el. A szivattyúk pedig még szerda délután is dolgoztak. Az eredmény félsiker: a fesztiválterület közepén néhol haltenyésztésre alkalmas vízterületeket találni, de a legforgalmasabb részekhez száraz lábbal könnyedén el lehet jutni.

Idén strandot is kialakítottak a látogatók részére, de a Tisza ebben az évben nem barátja a rendezvénynek: a vízállás még viszonylag magas, és a folyó meglehetősen zavaros. Ez persze nem zavarja azokat a fesztiválozókat, akik komolyabb mennyiséget fogyasztanak Tokaj hegyének levéből, amelyből idén a rendezvény területén is lehet jó minőségűt kapni, legalábbis a Fröccsházban és a Tokaji borozóban biztosan, próbáltuk. A településen máshol óvatosan kell bort választani, mert az egyik borász szerint a fesztivál idejére sokan, sokféle nedűt palackoznak, és nem feltétlenül a legjobbakat. A kétliteres műanyag palackban árusított, furmintnak hazudott rettenettől óva intünk mindenkit.

Ilyen terepen kell sátrat verni (fotó: MTI)

Ilyen terepen kell sátrat verni (fotó: MTI)


A bulit szerdán a Beatrice koncertje indította el. Volt egy kis csúszás a programban, de végül minden a helyére került: a hőség ellenére szép számmal buliztak Feróék zenéjére. A Nagyszínpadon a „Ricse” után Kowalsky meg a Vega játszott, aztán a Tátrai Band csapott a húrok pengetésébe. Charlie-ék buliját már jóval többen nézték végig, és a meleg is csillapodott, így, mire a Tankcsapda elkezdte a koncertjét, a fesztivál apraja-nagyja a Nagyszínpad környékére gyűlt. Lukács Laci a szokásos keresetlen stílusában konferálta föl a zenekarát, de hát a cizellált megfogalmazás és a rockzene nem mindig jár kéz a kézben.

A közönség soraiból sem hiányzott a pöttyös kendő (fotó: MTI)

A közönség soraiból sem hiányzott a pöttyös kendő (fotó: MTI)

A szerdai programból mindenképp ki kell még emelnünk az Insane koncertjét. A bulira egy idő után viszonylag nehéz volt bejutni, annyira megtelt a Jim Beam Színpad. Érsek Gabiék előadásai mindig roppant energikusak, és pont kellően agresszívek, azonban még náluk is „mérgesebb” zenét játszott a Texas in July. Az amerikai brigád zúzásán szerintünk konkrétan szilánkokra tört a színpad és a környéke is. De nem sok idejük van újjáépíteni a helyszínt a szervezőknek, hiszen ma délután ott már olyan zenekarok lépnek föl, mint a Deák Bill Blues Band, Hobo és bandája, vagy pedig a Guns n’ Roses dalokat szinte tökéletesen előadó Hollywood Rose. A Nagyszínpadra pedig ma érkezik a Groove Armada, akik valamiféle jazzes, acid house-os, groove-os muzsikát küldenek.

Ma estig még szárad egy kicsit a terület, fogy még fröccs, és érkeznek még vendégek. Csak egy nap telt el, szóval érdemes Tokajba indulni az ország bármely részéről, a Tankcsapda soraival élve „a buli pont most kezdődik el”. Szúnyogriasztót pedig hozzanak nekünk is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik