Élet-Stílus

Özil mehet, Müller nem

A fiatal középpályásának eladásától eleinte elzárkózó Werder Bremen esetleg mégis hajlik arra, hogy megváljon Mesut Öziltől, Münchenben viszont hallani sem akarnak Thomas Müller kérőiről, s a játékos is szívesen maradna.

Az U21-es Európa-bajnok egyben felnőtt vb-bronzérmes Mesut Özil iránt a Barcelona és a Real Madrid, valamint a Chelsea és a Juventus érdeklődik, s bár a brémaiak korábban tagadták, hogy elengednék egyik legjobbjukat, ez úgy tűnik, megváltozott.

A Werder ügyvezetője, Klaus Allofs a Bildnek válaszolva kifejtette, hogy értelmes ajánlat esetén mem zárkóznak el a tárgyalásoktól – az ügy hátterében az áll, hogy a fiatal irányító nem hosszabbította meg szerződését, s az 2011-ben lejár. Ha a zöld-fehérek szeretnének pénzt látni a futballista távozása nyomán, idén nyáron kell eladniuk.
„Szeretnénk, ha Mesut még pár idényt nálunk töltene, épp ezért próbáljuk meghosszabbítani a szerződését. Ha ez lehetetlennek bizonyul, akkor más megoldásokat kell keresnünk.”

A hírek alapján Özil akár 20 millióért is távozhat – ennyiért Münchenben szóba sem állnának a Müllerért kilincselőkkel. A játékos a külföldi élklubok érdeklődése ellenére jelenlegi csapatában képzeli el a jövőjét

A vasárnap véget ért dél-afrikai világbajnokság aranycipősének szerződése 2013-ig szól a német bajnok és kupagyőztes, BL-döntős bajoroknál. A fiatal játékosnak világos elképzelései vannak a jövőjéről:

“Ha valaki azt jósolná, hogy a következő tíz évben a Bayernben játszok, azt mondanám: ezt azonnal aláírom” – mondta a Sport Bild szerdai számában a 20 éves támadó, a vb egyik nagy felfedezettje. Az a legfontosabb számomra, hogy adva legyenek a feltételek a fejlődésemhez. A Bayernnél ebből a szempontból minden tökéletes. És ha én töretlenül fejlődök, az egyben azt is jelenti, hogy a csapat sikeres. Emiatt nem is gondolkodom azon, hogy elszerződjek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik