Élet-Stílus

Henry lemondta a válogatottságot

A héten az amerikai bajnokságba szerződő Thierry Henry, a franciák világ- és Európa-bajnok labdarúgója, lemondta a válogatottságot. Tizenhárom éves karriert fejezett be.

A 32 éves támadó a dél-afrikai világbajnokságon már a csoportkör után búcsúzott a nemzeti csapattal, ráadásul Raymond Domenech szövetségi kapitánytól mindössze két alkalommal – akkor is csak csereként – kapott lehetőséget.

Henry – aki szerdán bejelentette, hogy a New York Red Bulls együttesénél folytatja pályafutását – 123-szor szerepelt a válogatottban, s ezalatt 51 gólt szerzett. A válogatottal gyakorlatilag mindent megnyert. Az 1998-as hazai rendezésű világbajnokságon ugyan még nem rá épült az aranyérmes játéka, két évvel később az Európa-bajnokságon viszont teljes fényében tündökölt.

A játékos szűkszavú közleményben tudatta, hogy átadja helyét a fiatalabbaknak.
„Elérkezett az ideje, ki kell mondanom: elválnak útjaink, többé nem leszek válogatott” – fogalmazott Henry.

Az Arsenal legendás játékosa igencsak pocsék vb-t zárt. Azok után, hogy a csapatkapitányi karszalagot Patrice Evra kapta meg, Raymond Domenech szövetségi kapitány rendre a kispadon „jegelte”.

Az utolsó mérkőzését a dél-afrikaiak ellen 2-1-re elvesztő játékos minden idők legtöbb gólt szerző francia válogatottjaként vonul vissza, míg 123 fellépésénél csak Lilian Thuram (142) számlál többet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik