Élet-Stílus

EL: idegenben győzött a Győr

A Győri ETO FC 2-0-ra győzött a kazah Atyrau otthonában az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának első mérkőzésén. A Videoton Győrben 1-1-es döntetlent játszott a szlovén Maribor együttesével.

Az első félidőben rendkívül magabiztosan futballozott a magyar bronzérmes, több lehetőséget is kidolgozott, ezek közül egyet Pilibaitis (képünk) révén értékesített is.

A folytatásban már több helyzete volt a kazah együttesnek, ám Pintér Attila tanítványai szervezetten védekeztek, ráadásul két perccel a vége előtt megduplázták előnyüket, így jó eséllyel várják a jövő heti visszavágót.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Győrben, ám az, hogy továbbjutása esetén melyik csapattal találkozik Pintér Attila együttese, már pénteken kiderül, ugyanis ekkor sorsolnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában.

Döntetlent játszott a Videoton
A Videoton Győrben 1-1-es döntetlent játszott a szlovén Maribor együttesével. A Győri ETO Parkban az iramra nem lehetett panasz az első félidőben, mindkét együttes motiváltan futballozott.

A magyar bajnoki ezüstérmes birtokolta többet a labdát, de igazán nagy helyzetet nem alakított ki. A 30. percben is a fehérváriak forgolódtak a szlovénok kapuja előtt, de a Maribor egy megszerzett labda után remek kontrát vezetett, melynek végén a vendégek fazonszabásza, Mezga betalált Bozovics kapujába. A bekapott gól után a Videoton továbbra is többet vállalt mint ellenfele, de gólt nem szerzett.

A szünetben Mezey György két játékossal frissített, egyértelműen a támadójátékot erősítvén. A második játékrészben be is szorult a Maribor saját térfelére, de hiába próbálkoztak a piros-kékek, a szlovén kapus rendre a helyén volt, ha pedig nem, akkor a kapufa segítette ki a vendégcsapatot.

A 78. percben a sokadik fehérvári szöglet után megtört a jég: Horváth Gábor helyezett 11 m-ről a hálóba. Az 1-1-es végeredménynek a Maribor örülhet jobban, de nem tűnik reménytelennek a Videoton továbbjutása sem.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Atyrau (kazah)-Győri ETO FC 0-2 (0-1)
Munajsi Stadion, 8000 néző. Vezette: Verbist (belga)
Gól: Pilibaitis (26.), Bugerra (88.)
Atyrau: Sabanov – Zsumabajev, Vorotnyikov, Alijev, Crnogorac – Szahalbajev (Larin, 76.), Sakin, Pejkrisvili (Csurejev, 84.), Kosztrub – Mamonov, Frunza (Hizsnyicsenko, 61.)
Győr: Sztevanovics – Babic, Djordjevics, Sztaniszics, Szabó O. – Koltai (Ceolin, 46.), Fehér Z., Pilibaitis, Copa – Kink (Bugerra, 65.), Alekszidze (Trajkovics, 46.)

Videoton FC-NK Maribor (szlovén) 1-1 (0-1)
Győr, 5000 néző. Vezette: Shvetzov (ukrán)
Gól: Horváth G. (78.), illetve Mezga (30.)
Videoton: Bozovics – Andic, Lipták, Horváth G., Elek – Gosztonyi (Nikolics, 83.), Farkas B., Sándor Gy., Polonkai (Djordjics, 46.) – Vujovics (Lencse, 46.), Alves
Maribor: Pridigar – Mejac, Rajcevic, Andelkovic (Dzinics, 79.), Viler – Mezga (Ilicsics, 70.), Mertelj, Bacinovic, Cvijanovic (Jelic, 92.) – Tavares, Volas

Ajánlott videó

Olvasói sztorik