Élet-Stílus

Kitüntették hazájában Diego Forlant

Az uruguayi válogatott csatára klasszisteljesítményt nyújtott a dél-afrikai világbajnokságon.

Gyalog, motorral vagy autóval tíz-, egyes becslések szerint százezres nagyságú tömeg köszöntötte az utcákon a futballistákat, akiket mintegy négy órán át szállított egy busz a főváros különböző részein.

Uruguay csapata negyedik helyen végzett a labdarúgó-vb-n, a csapat legutóbb 1970-ben szerepelt ilyen kiválóan. Ráadásul Diego Forlan, az Atletico Madridban focizó támadó a torna legtöbb gólját szerezte öt találatával (Müller, Villa és Sneijder is ötször talált a hálóba), és megválasztották a torna legjobb játékosának is.

Még sohasem kapott olyan labdarúgó vb-Aranylabdát, aki nem fért fel a dobogóra.

Érdekesség, hogy a világbajnokság ideje alatt minden reggel telefonon beszélt a csapattal Uruguay elnöke, hogy támogatásáról biztosítsa a fiúkat.
Nos, a csapat hazaérkezését követően José Mujica államfő Montevidóban adott át állami kitüntetést Diego Forlannak és emlékérmet a csapat többi tagjának.

“Köszönjük fiúk az egész uruguayi nép nevében. Megérdemeltétek a sikert, lehetővé tettétek a számunkra, hogy álmodozzunk” – mondta a köztársasági elnök.

“Azzal a vággyal mentünk el Dél-Afrikába, hogy hazahozzuk a vb-trófeát. Közel kerültünk ehhez, de végül nem sikerült megkaparintanunk – fogalmazott a csapatkapitány Diego Lugano. – Ugyanakkor sokkal többet kaptunk, mint amit elképzelni mertünk: azt, hogy Uruguayt egységesnek látjuk, az emberek kart-karba öltve kiáltják világgá büszkeségüket, melyet mindannyian átérzünk.”

MTI/Hír24

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik