Élet-Stílus

Jönnek a Microsoft táblagépek

Steve Ballmer bejelentése szerint a készülékek már a közeli hónapokban debütálnak.

A Windows 7-es operációs rendszerrel érkező gépek gyártását az Asus, a Dell, a Samsung, a Toshiba, és a Sony végzi majd – jelentette be Steve Ballmer a cég Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) rendezvényén.

Ballmer bejelentése szerint a tábla PC kiemelt jelentőségű a vállalat számára, ami annak fényében, érhető is, hogy cég nagy versenytársának hasonló termékéből az Apple iPadjából már 3 milliót adtak el a bemutatása óta eltelt 80 napban.

A Microsoft gépéről, annyit lehet jelenleg tudni, hogy lesznek hagyományos billentyűzettel készülő modelljei is, nem csak az Apple által képviselt érintőképernyős változat.

Visszatekintve ezen év elejére a Microsoft már be is mutatott egy gépet, amelyet akkor a Microsoft tabletjeként aposztrofáltak, ám nem került forgalomba és érdekes módon most a gyártók közt nem is említette Ballmer a darab készítőjét, a Hewlett-Packardot.

Szakértők szerint a Microsoft problémáját az jelenti a táblagépek esetében, hogy a Windows7 nem ilyen felületre lett tervezve. „Alapvetően egeres és billentyűzet vezérlésű” – mondta Tim Danton a PC Pro magazin szerkesztője. Van ugyan néhány érintőképernyős funkciós lehetőség benne, de korántsem erre épül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik