Élet-Stílus

Tilos az elefántetetés Bangkokban

Komoly büntetést kell leszámolnia annak, aki Bangkokban megsajnál egy kolduló elefántot: a bírság akár 70 000 forint is lehet.

A thaiföldi hatóságok bejelentésének értelmében bírságra számíthat az a turista, aki megsajnál egy Bangkokban kolduló elefántot, és cukornáddal vagy más táplálékkal eteti. A büntetés mértéke 320 dollár, átszámolva 70 000 forint. Minderre azért van szükség, mert a thai fővárosban is egyre kevesebb munka jut az orrmányosoknak a fakitermelésben, ezért tulajdonosaik gyakran kéregetésre használják fel őket a nagyobb városokban.

Eddig kizárólag az elefánt vezetőjét büntették meg azért, ha a város területén, pénzszerzés céljából állomásozott az elefánttal, az új rendelet értelmében azonban most már a turista is büntethetővé válik. Minderre egy magas rangú munkatárs, Manit Techa-apichoke szerint azért van szükség, hogy megakadályozzák a városokban a szemetelést, illetve hogy megvédjék a lakók tulajdonát és életét, hiszen már többször előfordult, hogy a nagytestű állatok emberekre támadtak.

Az új rendeletre az elefántvezetők is reagáltak: egyre többen bébielefánttal dolgoztatnak, amelyet könnyen eltüntethetnek a hatóságok elől, vagy gyorsan átszállíthatnak egy másik helyre.

Bangkoki elefántfesztivál:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik