Élet-Stílus

Ronaldinho hazatér?

Brazil lapértesülések szerint Ronaldinho szóban megegyezett a Flamengóval, hogy a következő idénytől ott folytatja.

Patricia Amorim klubelnök személyesen találkozott az aranylabdás játékossal, aki jelenleg hazájában nyaral. Állítólag a felek már mindenben megegyeztek egymással, mindössze arra várnak, hogy az AC Milan – amelyhez még egy évig szerződés köti – elengedje őt. Roberto De Assis, a játékos testvére, egyben ügynöke nem kommentálta a hírt.

A korábban a francia PSG-ben és a Barcelonában is megfordult Ronaldinho hazájában csak Grémióban, szülővárosának, Porto Alegrének a csapatában futballozott. A riói Flamengo Brazília egyik legnépszerűbb klubja, országos bajnokságot hatszor (legutóbb 2009-ben), állami bajnokságot pedig 31 alkalommal nyerte meg, míg a Libertadores- és az Interkontinentális-kupát pedig egyszer-egyszer hódította el – mindkettőt 1981-ben.

Amennyiben a szóbeli megállapodást írásba foglalják, akkor Ronaldinho Zico egykori együttesében, a Flamengóban együtt futballozhat Klébersonnal, aki úgyszintén tagja volt a 2002-ben világbajnokságot nyert brazil válogatottnak. A korábbi válogatott Adriano azonban mát nem tagja a Falemgónak, lévén a nyáron az AC Romához.

Ronalinhónak új színösszeállításhoz biztosan nem kell hozzászoknia, alakuljon bárhogy a sorsa, hiszen az 1895-ben alapított Flamengo szintén piros-feketében pompázik.

Robben a legjobb

A bajnok és kupagyőztes Bayern München szélsőjét, Arjen Robbent választotta a szezon legjobbjának a német egyesületi futballisták szövetsége (VDV). A szavazatok 72,7 százalékát gyűjtő holland mögött a második helyen klubtársa, Bastian Schweinsteiger (6,2 százalék), a harmadikon pedig a Wolfsburg bosnyák légiósa, Edin Dzeko (4,9) végzett. Az idény felfedezettje a vb-n aranycipős Thomas Müller, míg a legjobb edző Louis van Gaal (Bayern München) lett. A voksoláson az első, másod-, harmad- és negyedosztály játékosai, illetve a VDV további tagjai vettek részt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik